Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Gonca Kreş ve Gündüz Bakımevi, Alaplı şubesini açtı. Yoğun katılımın gerçekleştiği açılışta öğrencilerin gösterileri büyük alkış topladı.

Ereğli'de faliyet gösteren Gonca Kreş ve Gündüz Bakımevi'nin Alaplı şubesinin açılış törenine Alaplı Belediye Başkan Vekili Abdullah Ateş, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesinde öğrencilerin küçük yaşlarına rağmen sergiledikleri halk oyunları gösterisi katılımcılardan büyük alkış topladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ereğli Gonca Kreş Sorumlu Müdürü Asım Bölükbaşı kreş olarak yaptıkları çalışmalar ve öğrencilerin alacakları eğitim konularında katılımcılara bilgiler verdi. Bölükbaşı, "Okul öncesi dönem; (0-6 yaş) öğrenmenin en yoğun olduğu, temel alışkanlıkların ve zihinsel yeteneklerin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemdir. Bu süre içinde kazanılan davranış biçimleri yaşam boyu devam etmektedir. Çocuğun beyin gelişiminin, sinoptik bağlantılarının ve kişilik oluşumunun yüzde 70’i bu dönemde tamamlanmaktadır. Temeli sevgi, saygı ve hoşgörüye dayanan Gonca Kreş, kapısını çalan herkese kapısını sonuna kadar aralamıştır. Amacımız milli, manevi, ahlaki, insani, kültürel ve evrensel değerlerimize saygılı; herkes ile iletişim kurabilen sağlıklı bireyler yetiştirmektir. Karakter eğitimi, öğrenci takip sistemi, zeka oyunları, zenginleştirilmiş eğitim modeli, serbest zaman etkinlikleri, fen ve sanat çalışmaları, müzik, spor, kitap okumayı sevdirme, drama, satranç, değerler eğitimi, geziler ve piknikler hepsi Gonca’da." dedi.

Açılışa katılan Alaplı Belediye Başkan vekili Abdullah Ateş ise kurumun açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Ateş, "Öğretmen bir mum gibidir etrafını aydınlatır kendisi erir. Bir mum gibi eriyen etrafını aydınlatmaya çalışan bu topluluk insanlarını bulunduğu bu cemiyette bizlere de konuşma imkanı verdikleri için teşekkür ediyorum. Bu yavrularımızın burnu bile kanamadan eğitim camiasında çok çok daha iyi yerlere gelmesi için dua ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi. Açılışta katılımcılara ikramlarda bulunuldu.