Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakultesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde okuyan 9 öğrenci Topluma Hizmet Uygulamaları dersinde "Hayallere Açılan Sayfalar" projesi altında yaptıkları çalışmalarla Kahramanmaraş Çakmakçı Sait İlkokulu ve Ortaokulu'na 2 bin kitaplık kütüphane kurdular. 

Proje kapsamında hazırladıkları afişi Sosyal Medyada paylaşan ve yeni yapılan ilkokul ve ortaokul için kitap toplayan Rahime Bozkurt, Betül Karakaya, Yasemin Çiriş, Füruze Öztaş, Gülbin Doğru, Sümeyye Zehra Kişi, Zehra Tümay, Rerven Habpyev, Hatice Sarıyıldız isimli öğrencile topladıkları kitapları okul müdürü Hakkı Erdemir'e teslim ettiler.

Öğrenciler tarafından toplanan kitaplarla açılan kütüphane düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene KSÜ Eğitim Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı ve Şube Müdürleri, Okul Müdürü Hakkı Erdemir, okul öğretmenleri ve kütüphane açılışına katkı veren öğrenciler katıldı.

Çakmakçı Sait İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Hakkı Erdemir kütüphane açılışına katkı veren ve gönüllü olarak Türkiye'nin her yerinden kitap toplayan öğrencilere teşekkür etti ve "Yeni yapılan okulumuuzn böyle bir kütüphaneye ihtiyacı vardı. KSÜ Eğitim Fakultesi'nde okuyan 9 öğrencimiz fedakarca çalışarak topladıkları 2 bin kitapla okulumuza bir kütüphane kurdular. Öğrencilerimize çok teşekkür ediyor ve hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

ÇAKMAKÇI SAİT İLOKULU VE ORTAOKULU KÜTÜPHANE AÇILIŞ FOTOĞRAFLARI