Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi'nde görme engellilere kitap seslendiren, müzik bölümü öğrencilerinin ses kaydı yapabilecekleri stüdyonun açılışı Vali Vahdettin Özcan tarafından yapıldı. Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi üçüncü katında dizayn edilen 'Ses Kayıt Stüdyosu' hakkında okul müzik öğretmeni Mehtap Meydaneri, Vali Özcan ve beraberindekileri bilgilendirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı da engellilere yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında kısa bilgi verdi.

Vali Özcan, açılış sonrası ilk gönüllü seslendirici olarak mikrofon başına geçerek kitaptan bir paragraf okudu. Ses kayıt stüdyosu açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Müşaviri Kenan Önalan, bilgisayar öğretmeni avukat Sinan Saltık ile okul idaresi katıldı. ‘Ses kayıt stüdyosu’ için bir bilgisayar, 4+1 ses sistemi, mikser, filtreli mikrofon, filtreli kulaklık, ses sistemi için klavye 10 bin TL karşılığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sağlandı.

Öğrenciler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında sorumluluk alıp stüdyoda seslendirdikleri kitapları dijital ortamda görme engelli öğrenci arkadaşlarının hizmetine sunacak.

Çankırı geneli okullarda toplam 17 görme engelli öğrenci bulunuyor.