Kahramanmaraş'ta bilgisayar operatörlüğü kurusunu başarıyla tamamlayan görme engelli kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, Kahramanmaraş Ticaret Borsası'nda  (KTB) düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kursun amacının insanları iş sahibi yapmak olduğunu belirtti.

Engelli vatandaşları ististam oluşturmak ve onları nitelikli hale getirmek için çalıştıklarını belirten Yüce, şunları kaydetti: "Siz kursiyerlerin en rahat kullanacağı ve niteliklerinizi ön plana çıkarabileceğiz bilgisayar kursu olduğuna kanaat getirdik. Bundan sonra gelecek projelerinize her zaman destek vereceğini söylemek istiyorum" dedi.

Dernek Başkanı Doğan Nurluyol ise görme engellilerin sadece tüketici olarak görülmesini istemediklerini ifade etti.

Görme engellilerin toplumun üretici fertleri arasına katılmasını sağlamak istediklerini dile getiren Nurluyol, "İşte bu yüzden dernek olarak İŞKUR yetkililerinin desteğiyle, görme engelliler için bilgisayar kursu düzenledik. Günümüzde bilgisayar her işin kolaylıkla yapılmasına imkan sağlıyor. Bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayan arkadaşlarımız alacakları bu sertifika sayesinde bir çok işe müracaat etme hakkına elde ediyorlar" ifadelerini kullandı.

İl Emniyet Müdürü Metin Aşık ise engelli vatandaşların yaşamları sırasında özellikle dışarıda yaşanan sorunları asgariye indirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, Türkiye Görme Engelliler Kahramanmaraş Şubesi ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) iş birliğinde düzenlenen "Bilgisayar Operatörlüğü" kursunu başarıyla tamamlayan 13 görme engelli kursiyere sertifikaları verildi.