Ülke genelinde ilk ve orta dereceli okullarda öğrenciler bugün karne heyecanı yaşadı. 2014-15 eğitim öğretim yılının ilk dönemini kapatan öğrenciler karnelerini aldıklarında kimi sevindi, kimisi üzüldü. Karne heyecanının yaşandığı Özel Gülbahar Eğitim Kurumları da dönem boyunca çeşitli alanlarda başarılı öğrencilerini ödüllendirdi. Veliler ve öğrencilerin de katıldığı törende, Gülbaharlı öğrenciler karne yanında aldıkları çeşitli sertifika ve hediyelerle ikinci bir karne sevinci yaşadı.

Özel Gülbahar Eğitim Kurumları, öğrenciler için dönem sonu için özel bir dosya hazırladı. Karnenin dışında bir dönemin özetini gösteren ölçme değerlendirme raporu ile öğrencilerin bir dönem boyunca gösterdiği başarıları anlamlandıran sertifikalar ve teşekkür belgeleri hazırlanan dosyanın içine konuldu. Teşvik amacıyla yapılan toplu karne töreninde, yüzden fazla öğrenciye çeşitli hediyeler takdim edildi. Törende, TEOG sınavında Türkiye 1’incisi olan 5 öğrenciye tablet, 155’in üzerinde doğru yapanlar ile okul tarafından kendilerine TEOG için verilen hedefi geçen öğrencilere ise hediye çekleri verildi. Sınıflar arası futsal turnuvası, İngilizce şarkı yarışması, matematik bilgi yarışması, deneme sınavları, aylık kitap okuma yarışmaları ve Türk Halk Müziği koro yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi.

Gülbahar Hatun İlköğretim Kurumu Müdürü Harun Var, öğrencileri motive etme adına bu tür törenleri fırsata dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Var, ”Bir dönem boyunca ciddi bir emek harcayıp başarıyı yakalayan öğrencilerimiz olmakla birlikte, bu konuda isteksiz öğrencilerimiz de oldu. Başarının nasıl bir duygu olduğunu gösterme adına karne töreninde birçok alanda emek harcayan ve başarılı olmayı başaran yaklaşık yüz öğrenciye hediyeler verdik. Verilen bu hediyeler, sadece akademik başarıyla sınırlı kalmadı. Kitap okumadan alın da sportif ve sosyal alanlarda da başarılı olan öğrencilerin tamamını ödüllendirdik. Öğrencilerimizin sahnedeki yüz ifadeleri bizlerin ne kadar doğru hareket ettiğimizi göstermiş oldu. Öğrencilerimiz, evlerine çok mutlu ve gururlu bir şekilde okuldan ayrılarak gitmiş oldular.” dedi.