Hatay’ın İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren Gülen Koleji, düzenlediği onur gecesinde derece alan öğrencileri ödüllendirdi. Gecede 8-B sınıfı öğrencisi Nursena Ameç'in okuduğu şiir ayakta alkışlandı.

Gerek il düzeyinde gerekse uluslar arası yarışmalar ve müsabakalarda madalyalar kazanan Gülen Koleji öğrencileri, ödül gecesinde unutulmaz anlar yaşadı. Gülen Koleji Okul Müdürü Şaban Erdem, "Gülen Koleji olarak gerek il geneli gerekse uluslar arası yarışmalarda adeta madalyaları toplayan ve derece elde eden öğrencilerimizi ve onları yetiştiren velilerimizi yürekten kutluyorum. AMC-8 denilen uluslar arası ilköğretim matematik olimpiyatı dereceleri, OSMAY 2015 isimli bölgesel matematik yarışmalarında alınan ferdi ve takım birinciliği, TEOG sınavlarındaki genel başarı ve ful yapmayı başaran öğrencilerimizin ferdi dereceleri de bizleri çok sevindirdi. Hepsini yürekten kutluyorum." dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Kolej koro ekibinin söylediği türkülerle davetliler coşku dolu anlar yaşadı. Gülen Koleji 8-B sınıfı öğrencisi Nursena Emeç, okuduğu müzikalli şiir ile ayakta alkışlandı.

Gülen Koleji'nde derece yapan öğrenciler ve branşları:
2014 TEOG sınavlarında 120 soruda 120 doğru cevaplayan Bilal Basut, Ali Emre Saraçoğlu, Özlem Şevval Sönmez, Berk Çiçek Ayşenur Abay.

2014 AMC-8 Uluslararası Matematik Olimpiyatları yarışması. Bu yarışmaya dünya geneli 86 ülke, yaklaşık 35 bin okul ve 350 bin öğrenci katıldı. Ulya Çelik altın madalya, Bilal Basut gümüş madalya, Erdem Yıldırım ile Faruk Böler bronz madalya kazandılar.

OSMAY: 2015 Uluslararası Matematik yarışmalarına 850 kişi katıldı.
Matematik takımı yarışmada takım halinde 1. oldu.

İskenderun geneli yapılan resim yarışmasında 1.lik, 2.lik, 4.lük ve 5.lik.
Şiir ve kompozisyon dalında İskenderun 1.likleri.
Kitap Okuyan Bilir yarışmalarında 10 derece (3 il 1.liği).

Küçük Erkekler Basketbol Şampiyonası İskenderun 1.liği, Hatay 1.liği.
Yıldız Erkekler Basketbol Şampiyonası İskenderun 2.liği.
Masa tenisi turnuvalarında 2 İskenderun 1.liği, 2 İskenderun 2.liği, 6 İskenderun 3.lüğü, takım halinde Hatay 2.liği, takım halinde Hatay 3.lüğü.
Satranç turnuvalarında İskenderun 1.liği, 5 Hatay derecesi (1.2.3.4.), 3 takım halinde İskenderun 1.liği, takım halinde İskenderun 2.liği.
Kort tenisi Akdeniz Bölge 1.liği.
Yelken yarışları Hatay 1.liği ve Akdeniz bölge 5.liği, küçüklerde Hatay 2.liği.
Judoda 4 İskenderun 1.liği, 7 Hatay 1.liği, Hatay 2.liği, takım halinde İskenderun 1.liği, takım halinde Hatay 1.liği.