Hatay’ın Dörtyol ilçesinde faaliyet gösteren Özel Gümüş Koleji’nde 17. dönem mezunları için tören düzenlendi. Okul bahçesinde veli, öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile düzenlenen mezuniyet töreninde coşku, hüzün ve gurur bir arada yaşandı.

Gecede, ‘Sakarya’ şiirini okuyan 1. sınıf öğrencisi Bahadır Çelik, dakikalarca alkışlandı.
Gümüş Koleji Müdürü Cabir Göksu, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, öğretmenlerine teşekkür ederek, “Öğrencilere sadece bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, topluma karşı görevlerini öğrettiniz ve onlar için hayat boyu örnek alacakları bir model oldunuz. Yıllar içinde iş hayatlarında, sınavlarında en başarılı mezunlar olmalarını sağladınız. Adımızı Türkiye’nin en başarılı okulları arasına taşıdınız. Çabalarınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Göksu, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada ise şunları söyledi: “Size son kez öğrencilerim diye hitap ediyorum. Bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Hayatınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Hayattan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Aileleriniz sevgisi, ilgisi ve desteğiyle yetişen gençler olarak bugün buradasınız. Hocalarınız sizi ülkemiz koşullarına göre oldukça çok iyi imkanlar içinde, bilgilerle donattı. Çok güzel bir okulda eğitim aldınız. Birbirinize saygı duyarak, hoşgörü göstererek karşılıklı bir şeyler öğrenerek, sosyal yaşamınızla ve geleceğinizle ilgili planlar yaptınız. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen gençler olarak sizin için yakınlarınız için ülkeniz için yapabileceğiniz çok şeyler olduğunu biliyorsunuz. Kontrollü, kararlı, sabırlı ve sebatlı gençler olarak gelecekte de pek çok güzelliğe katkıda bulunacağınıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrenciler tek tek sahneye alınarak mezuniyet pastası kesildi ve öğrencilere plaketleri veliler tarafından verdi. Gecenin finalinde ise öğrenciler hep birlikte kepleri havaya fırlatarak mezun olmanın coşkusunu yaşadı.