Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle Türkiye’nin çeşitli illerinde yürüttüğü, 'Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi' kapsamında, 30 Mart Pazartesi günü Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) ev sahipliğinde ilde eğitim semineri gerçekleştirilecek.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapılacak etkinlikte, 'Almanya’da güvenli iskele uygulamaları', 'Ülkemizde cephe iskeleleri ile ilgili mevzuat ve standartlar', 'İnşaatlarda denetim ve idari yaptırımlar', 'Cephe iskelelerini ürün ve belgelendirilmesi ile muayene ve gözetim', 'Cephe iskele projesi ne zaman verilir?', 'Cephe iskelelerinin kurulum söküm aşamalarında güvenli çalışma yöntemleri', 'Cephe iskelelerini kimler kurmalıdır' ve 'Güvenli cephe iskelesinin karşılaştırılmalı maliyet analizi' konuları uzmanlarca anlatılacak.

Eğitim projesinin önemine değinen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Yapı sektöründe yapılan faaliyetler ve bu faaliyetler neticesinde yaşanan kazalar incelendiğinde, çalışanların sağlık ve güvenliğine karşı en büyük tehditi yüksekte yapılan çalışmaların oluşturduğu görülmektedir. Kullanılan ekipmanların temini, kurulumu, montajı ve sökümü sırasında yapılan hatalar ve eksiklikler, çalışma sırasında ekipmanlar üzerinde yapılan değişiklikler, yüksekte yapılan işlerin gözetiminin yapılmaması gibi nedenlerden dolayı çalışanlar yüksekten düşme riski ile sık sık karşı karşıya gelmektedir. Bununla birlikte, yapılan araştırmalarda iskeleden düşme şeklindeki kazaların yüksekten düşme kazaları arasında ilk sıralarda yer aldığı görülmüştür. Bu kazaların önlenmesine yönelik geliştirilen eğitim seminerine özellikle inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz ve işverenlerimiz olmak üzere tüm ilgilileri bekliyoruz.” dedi.