Samsun'un Havza ilçesi Kevser Caminde Havza İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen icazet töreninde Havza Merkez Kur'an kursunda eğitimlerini tamamlayan ve hafız olmaya hak kazanan 12 öğrencisi ile 5 hafız düzenlenen icazet töreni ile belgelerini aldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Havza İlçe Müftüsü Lütfi Kocatürk, hafızlığın zor bir görev olduğunu belirterek; “Hafızlık Kur'an-ı Kerimin hamallığıdır. Bu kıymetli yükü taşımak kolay değildir. İnşallah bu kardeşlerimiz bu kıymetli yüklerini laik ile taşıyacaklardır. Sadece bu yükü taşımak hafızlık için yeterli değildir. Kur'an-ı yaşamak ve yaşatmakta bir o kadar önemlidir. İslam dünyasında hafızlık ve hafızların her zaman farklı bir yeri olmuştur.” dedi.


Hafızlara icazet belgelerini Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İlçe Müftüsü Lütfi Kocatürk tarafından verildi. Ayrıca hafızlara ilçe müftlüğü, hayırsever vatandaşlar ve aileleri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Program yeni hafızların okudukları aşrı şerifler ve yapılan dua ile sona erdi.