Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü düzenlediği kurslarda teorik bilgiler (arıcılıkta suni tohumlama dönemlerinden bal üretimine, arı ürün çeşitliliğinden kaliteli üretim metodlarına ve bakım zamanlarına kadar) en ince ayrıntıları ile anlatılmaktadır. Arıcılığın bilimsel yanı ile birlikte uygulamalarla ana arının, yumurtanın, larvanın, oğul veren arının kovana alınması, bakımı, çıtanın hazırlanması gösterilmektedir. Bugün Kurs Usta Öğreticisi Melek ERAT ve arıcı Mehmet KARAKOYUN' a ait olan Ahır dağ eteklerinde bulunan arılarda uygulama eğitimlerini yaptılar. Tanıtımın ardından kursiyerler Polen ve bal çeşitlerinden tatma fırsatı da buldular. Bu kursların Kahramanmaraş' da arıcılığın gelişmesine ve bilinçli yapılmasına büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor. Amaçlarının "halkın sağlığı açısından önemli olan arı ürünleri (bal, bal mumu, polen, arı sütü) üretimini artırmak, halkın arı ürünlerinden daha çok yararlanmalarını ve bu ürünlerin tüketimlerini artırmak, arıcılarımızın ülkemiz bitki florasından azami ölçüde yararlanmalarını, teknik bilgi eksikliğinden ileri gelen ekonomik kayıplarını asgariye indirerek arıcıların gelir düzeylerini yükseltmek" olduğunu söyleyen Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Murat Devrek "Çalışkanlığın ve düzenin örneği Arılarımız gibi Çalışkanlık ve Düzenlilik için Kahramanmaraş' da yaşayan vatandaşlarımızı Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk eğitimi Merkezi Müdürlüğüne Davet ediyoruz. İlgi alanlarınıza göre bir meslek' de siz öğrenin." dedi.