Manavgat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM) 7-11 Eylül tarihleri arası küçük ve büyükbaş hayvan kesimi kursu açacağını bildirdi.

Manavgat HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi Eylül ayının ikinci haftasında küçük ve büyük baş hayvan kesimi (Kurban kesimi) kursu açılacaklarını söyledi.

Geyikoğlu, kursta kursiyerlere kurban kesimi konusunda bilinmesi gereken teorik ve uygulamalı kesim yeri ve yerin hazırlanması, kesimde kullanılacak malzemeler, okunacak dua ve dini bilgiler, kurbanın parçalanması ve derisi ile ilgili bilgiler verileceğini ifade etti. Kursun 5 gün 40 saat süreceğini belirten Geyikoğlu, kursiyerlere kurban kesimi konusunda bilinmesi gerekenler hakkında veteriner, ilahiyatçı, ve belediye mezbahasında görevli hayvan kesim elemanı tarafından oluşan görevlilerinde olacağını kaydetti.

Teorik derslerin Manavgat HEM hizmet binasında verileceğinin altını çizen Geyikoğlu, kurs sonunda başarı gösterenlere MEB onaylı küçük-büyük baş hayvan kesimi kurs bitirme belgesi ifade etti.