Şırnak’ta dün geceden beri etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bugün okullar tatil edilmişti. Şırnak Valiliği akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, ’Yoğun kar yağışı nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında (Kasrik ve Kumçatı beldeleri dışında) 04 Aralık 2015 tarihinde eğitime bir 1 gün süre ile ara verilmiştir’ denildi.
RİZE

Rize'nin Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde elverişsiz hava şartları nedeniyle eğitime yarın ara verilecek.

İlçe kaymakamlıklardan yapılan açıklamalara göre, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı olumsuzlukların yaşanabileceği değerlendirilerek, ilk ve orta dereceli okullarda, 4 Aralık Cuma günü eğitime ara verilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli, hamile, bebek emziren kadın ve kronik rahatsızlığı bulunan personel de yarın idari izinli sayılacak.

Öte yandan, bazı ilçelerde kar yağışının devam ettiği, eğitim öğretime ara verilip verilmeyeceğinin yarın kararlaştırılacağı belirtildi. (AA)

VAN

Van’ın merkez İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle, bugün öğleden sonra ve yarın eğiteme ara verildiğini söyledi. Yavuzer ayrıca, rehabilitasyon merkezlerininde tatil edildiğini belirtti. 

Erciş ilçesi’nde ise Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçe genelindeki okullarda eğitime bir gün süre ile ara verilmesi kararlaştırdı. İlçede eğitime cuma gününden itibaren devam edileceği bildirildi.

SİİRT

Siirt'in Pervari ilçesinde de dün geceden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı, devam ediyor. Özellikle Geçittepe bölgesinde kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı, bazı köy yollarının ulaşıma kapandığı öğrenildi. Köy yollarının ulaşıma açılması için İlçe Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekipleri çalışmalara başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise kar yağışı nedeniyle ilçe merkezindeki okulların 1, köy ve taşımalı okulların ise 2 gün tatil edildiği belirtildi.

Siirt'in Eruh Kaymakamlığından yapılan açıklamada da gece saatlerinde yoğun kar yağışının ardından köy yollarının kapandığı, bu nedenle taşımalı eğitimin yapılamadığı ifade edildi.

Açıklamada, aşırı soğuk ve buzlanma ile ulaşımda yaşanan zorluklar sebebiyle tüm köy okullarında eğitim ve öğretime bugün ara verildiği aktarıldı.