Hangi yazarın adını taşıyan bir profesörlük unvanı vardır?

a. Ernest Hemingway

b.  J.R.R Tolkien

c.  Victor Hugo

4. Miguel de Cervantes

Hangi yazarın adını taşıyan bir profesörlük unvanı vardır? sorusunun cevabı bu haberde. ''Japonların fantastik karakteri Godzilla'nın Japoncadaki kullanımı olan Gojira sözcüğündeki ''go'' kısmı goril sözcüğünden alınmışken, ''jira'' kısmı hangi hayvandan alınmıştır?'' sorusu ile karşılaşan yarışmacı yarı yarıya jokerini kullanarak ''Balina'' cevabını verdi ve 125 bin TL'lik ödülü kazandı. 250 bin TL'de ise ''Hangi yazarın adını taşıyan bir profesörlük unvanı vardır? sorusu ile karşılaştı. Ernest Hemingway, J.R.R Tolkien, Victor Hugo, Miguel de Cervantes şıkları arasından ''Hangi yazarın adını taşıyan bir profesörlük unvanı vardır?'' sorusuna doğru cevabın hangisi olduğunu kullanıcılar araştırıyor.

Doğru cevap: J.R.R Tolkien

ATV ekranların sevilen yarışma genel kültür programı Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında sorulan soru binlerce izleyiciyi ekran başına kilitledi. Yarışmada 250 binlik soru açıldı. Ekranlarının sevilen yarışma programlarından olan ve her hafta reyting rekorları kıran Kim Milyoner Olmak İster, tüm heyecanı ile devam ediyor. Sorulan soru ise binlerce izleyiciyi ekran başına kilitledi. Peki sorunu ncevabı ne? Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan sorunun cevabı açıklandı mı? Katılan yarışmacı iki jokerle 125 binlik soruyu bildi ve jokersiz şekilde 250 binlik soruya kadar geldi. Genel kültür bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster yarışmasını Kenan Işık’ın geçtiğimiz yıllarda beyin kanaması geçirmesinin ardından çok sayıda farklı sunucu ve ünlü isim sundu. Bu isimlerden Selçuk Yöntem uzun bir süre programın sunuculuk görevini yürüttü. Geçtiğimiz aylarda ise yayıncı kuruluş aldığı kararla Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının sunucusu olarak ünlü oyuncu Murat Yıldırım’ı getirdi. Sorunun Cevabı: Cevap birazdan eklenecektir.

Öncelikle üniversitelerimizdeki akademik personel kadroları nelerdir bunlara bakalım.

1-Profesör 2-Doçent 3-Yardımcı Doçent 4-Öğretim Görevlisi 5-Okutman 6-Araştırma Görevlisi 7-Uzman 8-Çevirici 9-Eğitim Öğretim Planlamacısı Görüldüğü gibi 9 tane akademik kadro vardır özellikle son 3 tanesi Uzman, Çevirici ve Eğitim Öğretim Planlamacısı kadroları pek bilinmez ama bu kadrolar da akademik kadrodur. Her nekadar kanunumuzda bu üç kadro akademik kadro olarak gözüksede, bir çok üniversite bu kadrodaki personele maalesef akademik personel gözüyle bakmaz. Şimdi akademik sınıflar nelerdir ve bu sınıflardaki kadro ünvanları nelerdir bunları inceleyelim. Yüksek Öğretim Personel Kanununda toplam 3 adet akademik kadro sınıfı vardır. Bunlar; - Öğretim Üyeleri Sınıfı - Öğretim Görevlileri ve Okutmanlar Sınıfı - Öğretim Yardımcıları Sınıfı Öğretim Üyeleri Sınıfı; bu sınıf Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarını kapsayan bir sınıfdır. Yani Öğretim Üyesi diyorsanız sadece Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarındaki akademik personeli kast etmiş olursunuz. Öğretim Görevlileri ve Okutmanlar Sınıfı; isminden de anlaşıldığı üzere sadece Öğretim Görevlisi ve Okutmanları içine alan bir sınıfdır. Öğretim Yardımcıları Sınıfı; Bu sınıf "Öğretim Üyesi Sınıfı" ve "Öğretim Görevlileri ve Okutmanlar Sınıfı" dışındaki kalan diğer akademik personeli içine alan bir sınıfdır. Yani Öğretim Yardımcısı diyorsanız Araştırma Görevlisi, Uzman, Çevirici, Eğitim Öğretim Planlamacısı kadrolarındaki akademik personeli kast etmiş olursunuz. Peki Öğretim Elemanı kimlere denir? Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent, Öğretim Görevlisi, Okutman, Araştırma Görevlisi, Uzman, Çevirici, Eğitim Öğretim Planlamacısı kadrolarındaki akademik personele denir.

İŞTE DOĞRU CEVAP!

ATV ekranların sevilen yarışma genel kültür programı Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında sorulan soru binlerce izleyiciyi ekran başına kilitledi. Yarışmada 250 binlik soru açıldı. Ekranlarının sevilen yarışma programlarından olan ve her hafta reyting rekorları kıran Kim Milyoner Olmak İster, tüm heyecanı ile devam ediyor. Sorulan soru ise binlerce izleyiciyi ekran başına kilitledi. Peki sorunu ncevabı ne? Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan sorunun cevabı açıklandı mı? Katılan yarışmacı iki jokerle 125 binlik soruyu bildi ve jokersiz şekilde 250 binlik soruya kadar geldi. Genel kültür bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster yarışmasını Kenan Işık’ın geçtiğimiz yıllarda beyin kanaması geçirmesinin ardından çok sayıda farklı sunucu ve ünlü isim sundu. Bu isimlerden Selçuk Yöntem uzun bir süre programın sunuculuk görevini yürüttü. Geçtiğimiz aylarda ise yayıncı kuruluş aldığı kararla Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının sunucusu olarak ünlü oyuncu Murat Yıldırım’ı getirdi. Sorunun Cevabı: Cevap birazdan eklenecektir. Öncelikle üniversitelerimizdeki akademik personel kadroları nelerdir bunlara bakalım. 1-Profesör 2-Doçent 3-Yardımcı Doçent 4-Öğretim Görevlisi 5-Okutman 6-Araştırma Görevlisi 7-Uzman 8-Çevirici 9-Eğitim Öğretim Planlamacısı Görüldüğü gibi 9 tane akademik kadro vardır özellikle son 3 tanesi Uzman, Çevirici ve Eğitim Öğretim Planlamacısı kadroları pek bilinmez ama bu kadrolar da akademik kadrodur. Her nekadar kanunumuzda bu üç kadro akademik kadro olarak gözüksede, bir çok üniversite bu kadrodaki personele maalesef akademik personel gözüyle bakmaz. Şimdi akademik sınıflar nelerdir ve bu sınıflardaki kadro ünvanları nelerdir bunları inceleyelim. Yüksek Öğretim Personel Kanununda toplam 3 adet akademik kadro sınıfı vardır. Bunlar; - Öğretim Üyeleri Sınıfı - Öğretim Görevlileri ve Okutmanlar Sınıfı - Öğretim Yardımcıları Sınıfı Öğretim Üyeleri Sınıfı; bu sınıf Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarını kapsayan bir sınıfdır. Yani Öğretim Üyesi diyorsanız sadece Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarındaki akademik personeli kast etmiş olursunuz. Öğretim Görevlileri ve Okutmanlar Sınıfı; isminden de anlaşıldığı üzere sadece Öğretim Görevlisi ve Okutmanları içine alan bir sınıfdır. Öğretim Yardımcıları Sınıfı; Bu sınıf "Öğretim Üyesi Sınıfı" ve "Öğretim Görevlileri ve Okutmanlar Sınıfı" dışındaki kalan diğer akademik personeli içine alan bir sınıfdır. Yani Öğretim Yardımcısı diyorsanız Araştırma Görevlisi, Uzman, Çevirici, Eğitim Öğretim Planlamacısı kadrolarındaki akademik personeli kast etmiş olursunuz. Peki Öğretim Elemanı kimlere denir? Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent, Öğretim Görevlisi, Okutman, Araştırma Görevlisi, Uzman, Çevirici, Eğitim Öğretim Planlamacısı kadrolarındaki akademik personele denir.