Hangisi 2019'da The Economist dergisi tarafından açıklanan Dünyanın En Pahalı Şehri unvanını paylaşan üç şehirden biri değildir?

2019 Verilerine Göre Dünyanın En Pahalı 10 Şehri

Ülkelerde yaşanan ekonomik dalgalanmalar, yaşam kalitesini de ekledi. Türkiye’de yaşanan kriz Türk Lirası’nın değerini düşürürken, bazı para birimlerinin değerinin artması ise, dengeleri değiştirdi.  

The Economist Intelligent Unit tarafından yayınlanan Dünya Çapında Yaşam Maliyeti 2019 Raporu’na göre dünyanın en pahalı şehirleri belirlendi. Rapor; gıda, içecek, giyim, konut kiraları dahil olmak üzere 160 farklı kriter göz önüne alınarak hesaplandı. Dünyanın en pahalı şehirleri listesinde, 2014’ten beri zirvede yer alan Singapur bu yıl birinciliği, Paris ile paylaşıyor. Los Angeles ve Kaliforniya da bu yıl, dünyanın en pahalı 10 şehri listesinde yer aldı. Ancak listenin büyük çoğunluğunu Avrupa ve Asya ülkeleri oluşturuyor. Listede başka hangi şehirler var, bakalım;

10. Los Angeles / Kaliforniya

Geçtiğimiz yıl listede 14’ncü sırada yer alan Los Angeles, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York’tan sonra en kalabalık şehri. Yaşam kalitesinin yüksek olduğu Los Angeles haliyle ABD’nin en pahalı şehirlerinden biri.

9. Tel Aviv / İsrail

İsrail’in başkenti Tel Aviv, son yıllarda turistlerin tatil için tercih ettiği şehirlerden biri. Tel Aviv geçen yıl, listede yine 9’uncu sırada yer alıyordu.

8. New York / ABD

Bir Amerikan rüyası, ABD’nin en kalabalık şehri aynı zamanda dünyanın da en kalabalık yerlerinden biri. Geçtiğimiz yıl listenin 13’üncü sırasında yer alan New York artan fiyatları ile bu yıl ilk 10’da yer alıyor.

7. Kopenhag / Danimarka

Muhteşem mimarisi, sakin atmosferi ile kuzeyin en güzel şehirlerinden olan Danimarka’nın başkenti Kopenhag geçtiğimiz yıl listesinin 8’nci sırasında yer alıyordu.

6. Seul / Güney Kore

Asya’nın metropollerinden Seul, dünyanın en kalabalık 13’ncü, en pahalı 6’ncı şehri. Seul, geçtiğimiz yılki sıralamasını koruyor.

5. Osaka / Japonya

Osaka, Dünyanın En Pahalı Şehirleri Listesi’nde geçen sene 11’nci sırada yer alıyordu. Japonya’nın en büyük 2’nci kenti olan Osaka’nın nüfusu 2 milyonun üzerinde.

4. Cenevre / İsviçre

Sık sık refah düzeyi ve bilim adamlarıyla gündeme gelen İsviçre, dünyanın en pahalı 4’ncü kenti. İsviçre’nin geçen yılki sıralaması ise 6’ydı.

3. Zürih / İsviçre

Listenin 3’üncü sırasında yer alan Zürih, İsviçre’nin ekonomik ve kültürel başkenti olarak biliniyor.

2. Hong Kong / Çin

Dünyanın teknoloji merkezlerinden biri olan Hong Kong, Asya Kıtası’nın ve dünyanın en pahalı ikinci şehri. Hong Kong geçen sene 4’ncü sırada yer alıyordu.

1. Paris / Fransa – Singapur / Singapur

Avrupa’nın gözdesi Paris ve dünyanın en güvenli ülkeleri arasında gösterilen, Asya’nın en fazla ziyaret edilen yerlerinden Singapur, pahalı şehirler listesinde zirveyi paylaşıyorlar. Paris geçen yıl 2’nci sırada yer alırken, Singapur 5 yıldır listesinin ilk sırasındaydı.