Çocuklar Güler Dünya Değişir Projesi ile kendilerinden daha az şanslı çocukların hayatlarını iyileştirmeye yönelik dokunuşlar hedefleyen Özel Adana Başkent Okulları Ortaokul öğrencileri, kanser tedavisi gören akranlarına sevgi eli uzattı.

Öğrenciler, Türkçe öğretmeni Mükafat Sözütek ve okul yönetiminin işbirliği ile Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji servisindeki oyun odası ve kütüphaneyi yeniledi. Yenilenen oyun odası ve kütüphanenin açılışını arkadaşlarını temsilen 7. sınıf öğrencisi Mina Durhasan gerçekleştirdi. Onkoloji-Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayşe Erbay da kanser hastası çocuklar adına, öğrencilere teşekkür plaketi sundu.

Türkçe derslerini yaşamla ilişkilendirmek için dersin kapsamına her yıl bir proje yürüttüklerini ifade eden öğretmen Mükafat Sözütek, projeyi; eğitim-öğretim yılı başında Türkçe dersinde 7.sınıf öğrencileri ile birlikte fikir alışverişi yaparak hazırladıklarını söyledi. Sınıflara kumbara koyarak öğrencilerin harçlıklarını biriktirmeye başladıklarını belirten Sözütek, “Öğrencilerimiz, onkoloji servisindeki çocukların yaş gruplarına ve özel durumlarına uygun kitaplar seçtiler ve listeler oluşturuldu. Kitap fuarından kumbarada biriken parayla kitapları satın aldık. Kütüphaneyi yaptırdık ve bir oyun odası için gereken her şeyi aldık. Projenin başından sonuna kadar her aşamasını öğrenciler gerçekleştirdi.” dedi.

Yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleri ile öğrencilere hümanist bir duyarlılık kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Okul Müdürü Gülümser Gedikoğlu, “Süreç içerisinde öğrencilerimiz; paylaşmanın ve dayanışmanın önemini, işbirliği içinde sistemli ve planlı çalışmayı öğrenirler. Topluma faydalı bir birey olmanın, bir işi başarıyla tamamlamanın hazzını yaşarlar. Kendilerinden daha az şanslı insanların varlığını fark edip kendi hayatlarının ve sahip olduklarının değerini anlarlar. Özel Başkent Okullarında uyguladığımız eğitim sistemi ile öğrencilerimiz; akademik başarılarının yanı sıra toplumsal duyarlılık ve sorumluluk bilinci gelişmiş, geleceğin yetkin insanları arasında yer alacaklardır.” diye konuştu.