Hassa Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından maddi imkansızlıktan dolayı okula kayıt yaptıramayan 150 anaokulu öğrencisini okula göndermek için 'Minik Yüreklere Büyük Destek' adlı proje hazırlandı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edilen, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülecek olan 'Minik Yüreklere Büyük Destek' projesinin açılış töreni, Hassa Belediyesi Konferans Salonu'nda; Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Araz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Önder Sarı, okul müdürleri ve mahalle muhtarlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Kaymakamlık Proje Ofisi Koordinatörü Necati Tan, yaptığı bilgilendirme sunumunda, masrafları Hassa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacak olan projenin toplam maliyetinin 23 bin 905,50 TL olduğunu ve bu miktarın tedarikçilere aylık taksitler şeklinde 6 ayda ödeneceğini belirtti. Proje ile maddi imkansızlık sebebiyle anaokuluna kayıt yaptıramamış çocukların eğitim öğretime katılmalarını sağlamak amacıyla kırtasiye giyim ve temizlik malzemesi ihtiyaçları SYDV tarafından karşılanacağı dile getirildi.

Kaymakam Mustafa Pala ise yaptığı konuşmada şöyle dedi: "Her çocuk okul öncesi eğitimi almalı. İlçemizde okul öncesi okullaşma oranı daha da artırılacak, eğitimde fırsat eşitliği sağlanacak ve okullaşmanın önündeki engeller kaldırılacak. Önümüzdeki yıllarda anaokulu öğrencilerine tamamen ücretsiz eğitim vermek için gayret göstereceğiz." Açılış programının ardından okul müdürlerine öğrencilerin eşyaları dağıtıldı.