Hastalığından dolayı evinde eğitim gören Hüsnü M. Özyeğin Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Hamit Tunç'u, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan evinde ziyaret ederek karnesini bizzat teslim etti.

Dünyada çok nadir görülen Mitokondrial Nörogastrointestinal Ensefalomyelopati(MNGIE) isimli hastalıktan dolayı evinde eğitim almak zorunda olan Hamit Tunç'un karnesini vermek üzere İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan eşiyle birlikte öğrenciyi evinde ziyaret etti. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Fırat, Hüsnü M. Özyeğin Anadolu Lisesi idarecileri ve Hamit'e sene başından beri evinde eğitim veren öğretmenlerin de bulunduğu karne sunumu sırasında duygusal anlar yaşandı. Başarılı bir karneyle beraber takdir ve onur belgesi alan Hamit Tunç, karnesini aldığı için mutlu olduğunu, daha çok çalışarak okul birincisi olmak istediğini söyledi.

Ziyaretten dolayı çok büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Hamit'in babası Mehmet Tunç, hastalık süresince çok zor dönemler yaşadıklarını, tedavi sürecinin bir parçası olan bu eğitimin Hamit'in iyileşmesine de katkı sağladığını ifade etti.

Eğitim vermek üzere her gün eve gelen öğretmenlere ayrı ayrı teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Hamit'in eğitimi için ellerinden ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirtti.