Adana Şakirpaşa Havaalanı çalışanlarına Kızılay İlkyardım Eğitim Merkezi tarafından ilk yardım eğitim verildi. Temel İlk Yardım Eğitimi Programı’na katılarak başarı gösteren havalimanı çalışanları, sertifikalarını törenle aldı.

Havaalanının konferans salonunda düzenlenen sertifika töreninde Şakirpaşa Havaalanı Başmüdürü Ahmet Bülbül, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve eğitime katılan çalışanlar yer aldı.
25 Şubat-5 Mart tarihleri arasında düzenlenen ilk yardım eğitimlerini tamamlayan 65 kişiye sertifikaları takdim edilirken, Ahmet Bülbül, desteklerinden dolayı Kızılay yöneticilerin teşekkür etti. Havaalanı Baş Müdürü Ahmet Bülbül, "İlk yardım sadece çalışanlar için değil toplumun her ferdinin bilmesi gereken bilgilerdir. Başımıza ne zaman ne geleceğini bilemeyiz sadece hazırlıklı olmalıyız. Personelimiz aldığı bu eğitimle bir yolcumuzun çocuğunu boğulmaktan kurtarmıştır. Bu da ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bize anında göstermiştir. En yakın zamanda geleneksel hale getirdiğimiz kan bağışı kampanyamızı da gerçekleştireceğiz.” dedi.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da "İlk yardım eğitimi alarak hem Kızılay'a destek oluyorsunuz. İnşallah zorunda kalmazsınız ama aldığınız bu eğitim ile insan yaşamına katkınız olacaktır. Tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. İlk yardım eğitimi alın. Kızılay'dan alınan ilk yardım eğitimiyle hem sosyal sorumluluğunuzu yerine getirmiş olursunuz. Hem de afet zamanlarında ihtiyacı olanlara yardım etmiş olursunuz." diye konuştu.