Havajet Lisesi, modern atölyelerindeki gerçek uçak motorları ve ekipmanlarıyla birebir uygulamalar sunarak öğrencilerini sektöre hazırlıyor. Okullarında pratiğe yönelik eğitime önem verdiklerini belirten Havajet Lisesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde yeni yatırım ve uygulamalarla hizmet çıtasını yükselteceklerini söyledi.
Eğitim hayatına 2014 yılında başlayan Havajet’in yeni eğitim yılı için hazırlıklarını sürdürdüğünü dile getiren Havajet Lisesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi, öğrencilerin kuramsal bilgilerini pratikle pekiştirecekleri uygulama atölyelerinin devreye gireceğini kaydetti. Sektörün önde gelen uçak üreticilerinden Airbus ile imzaladıkları protokolle dünyada lise düzeyinde ilk kez öğrencilerine yaz stajı imkanı sunduklarını belirten Çelebi, “Fransa’nın Toulouse kentinde bulunan Airbus ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğiyle, öğrencilerimiz yaz stajı yapacaklar. İlk öğrenci kafilemizi de bu yaz Fransa’ya göndereceğiz” dedi.
Havacılık sektöründe kalifiye eleman açığı yaşandığını ve geleceğin sektörünün havacılık olduğuna dikkat çeken Çelebi, sürekli gelişen havayolu sektöründe istihdam anlamındaki açığın da büyüdüğünü vurguladı. Türkiye’de havacılık sektöründe önemli gelişmeler yaşanacağının altını çizen Çelebi, geleceğin havacılarına sektörü şimdiden öğretmeye başladıklarını belirterek, “Bizler eğitime önem vermekle birlikte eğitimi iş hayatı ile destekleyen çözümlerle öğrencilerimizi geleceğimize hazırlıyoruz” diye konuştu.
"STAJ YAPMAK KARİYER İÇİN ÖNEM TAŞIYOR"
Staj yapmanın kariyer hedefindeki öğrenciler için çok önemli olduğunu vurgulayan Çelebi, Havajet Lisesi öğrencilerinin okulda edindikleri kuramsal bilgileri satj döneminde pratiğe çevirme imkanı bulacaklarını vurguladı. “Okul olarak en büyük farklılığımız vizyon sahibi olmamız” diyen Mehmet Çelebi, “Bu konuda çok idealist davranıyoruz. Öğrencilerimizin önünü açmak ve bilgilerini pekiştirmek için Airbus ile örnek bir işbirliğine gittik. Öğrencilerimiz dünya standartlarında bilgilerle donanmış olarak mezun olacaklar" dedi.
İngilizce’nin havacılık sektöründe önemli bir gereklilik olduğuna dikkat çeken Çelebi, yine Malta’da yaz aylarında gerçekleştirecekleri dil okuluyla öğrencilerin hem yabancı dillerini pekiştireceklerini hem de uçuş eğitimi alacaklarını söyledi.
"İZMİR, LOJİSTİK ÜS OLACAK"
İzmir’in lojistik anlamında önemli bir konumda bulunduğunu açıklayan Çelebi, şu şekilde devam etti:
“Adnan Menderes Havalimanı’nın aktarma merkezi olması, Çiğli’ye ikinci havalimanı kurulma projesi ve Çandarlı limanının tamamlanacak olması Kemalpaşa bölgesinde oluşturulan Kara Lojistik alanının devreye girmesiyle İstanbul - İzmir otoyol bağlantısının tamamlanması lojistiği çok önemli hale getirecektir. Buna bağlı olarak havacılık sektörünün ve havayolu lojistiğinin önemi de ortaya çıkacaktır. Havacılık sektörü çok daha hızlı büyümeye devam edecek.”