Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca Kur’an, siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği yaz Kur’an kursları Tüm Türkiye’de başladığı gibi Samsun’un Havza ilçesinde de başladı.

İlçe genelinde 22 Haziran tarihi itibari ile başlayan kurslar 21 Ağustos'ta sona erecek. İlçede bu yıl 128 cami ve 11 Kuran kursunda eğitimler başladı. Türkiye genelinde olduğu gibi TOKİ Camii’nde de yaz Kur’an kursunun açılışı yapıldı. 4 - 15 yaşına kadar her yaş grubundan çocuk, kursa başladı.

TOKİ Cami İmam Hatibi Sabit Uysal, 35 öğrencinin yaz Kur’an kursu için başvurduğunu belirterek, “Önceki senelere göre sayı giderek artıyor. Çocuklarımız camimize rağbet ediyor. Bizler de onlara dinimizi ve güzel ahlakı öğrenimlerini, sosyal davranışlarını, camii adabını öğretiyoruz. Onun akabinde sırası ile derslerimizi işliyoruz. Derslerimiz saat 09.00’da başlayıp 12.30’da bitiyor ve ders bitimi sonrası çocuklarımızla beraber abdestimizi alıp öğlen namazını kılıp dağılıyoruz. Çocuklarımıza Namaz alışkanlığını kazandırmak için bu şekilde güzel alışkanlık yapıyoruz. Kur’an ayı Ramazan-ı Şerif’te açılan kursumuz, inşallah hayırlara vesile olur.” dedi.

Çocuklara ilk etapta cami ve dini değerleri sevdirmeyi amaçladıklarını anlatan Müezzin Şuayip Sözen ise eğlendirerek eğitim vereceklerini kaydetti.