KONUYLA İLGİLİ KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ AB, Dış İlişkiler Ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde:

Hayatboyu Öğrenme'nin Önemi Artıyor

Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeni kapsamında “Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi II” isimli hibe programı 11.09.2014 tarihi itibari ile yayımlandı. Hibe Programının program otoritesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı olup, operasyon faydalanıcısı Milli Eğitim Bakanlığı'dır. 

Çok Sayıda Kurum ve Kuruluş Başvuru Yapabilecek

Yayımlanan hibe programına eğitim, mesleki eğitim ve öğretim, hayatboyu öğrenme ile ilgili alanlarda faaliyet gösteren STK lar, ticaret ve sanayi odaları, organize sanayi bölgeleri, halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, sürekli eğitim merkezleri işveren sendikaları proje başvurusunda bulunabilecekler.

Hibe Programı Kapsamında Bilgilendirme Günleri Düzenlenecek

Hibe başvuru rehberinin incelenmesi, potansiyel başvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi ve merak edilen soruların cevaplanması için, Ankara, İstanbul, Eskişehir, Samsun, Malatya, Gaziantep, Antalya, İzmir olmak üzere Türkiye'nin 8 farklı ilinde bilgilendirme günleri düzenlenecek. Bilgilendirme Günlerine 22.09.2014 tarihinde Ankara ile başlanacak, 01.10.2014 tarihinde İzmir ile sonlandırılacak. 

Bilgilendirme günlerine kayıt işlemleri "http://kayit.ikg.gov.tr/info/hayatboyuogrenme2" adresinden yapılmaktadır.

100.000 -200.000 € Arasında Destek Verilecek

Hibe programı kapsamında hazırlanacak projelerin bütçesinin 100.000-200.000 € arasında olması gerekmektedir. Proje ön tekliflerinin sunulması için son tarih 31.10.2014 olup, proje hazırlayan kurumların bu tarihi geçirmemeleri gerekmektedir.