Vali Şükrü Kocatepe, Valilik makamındaki törende, iş adamı Balduk'un kendisini ziyaret ederek, 2 okul yapmak istediğini anımsattı. Balduk'un uzun yıllar Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KMTSO) yönetim kurulu başkanlığını yaptığını anımsatan Kocatepe, şunları kaydetti:
     ''Öncelikle kendiliğinden gelip okul yapmak isteyen ve yıllarca kentin sanayisine yön veren Mehmet Balduk'a nezaketinden ötürü teşekkür ediyorum. Şehrimizde hayırsever iş adamlarının eğitime çok büyük destekleri var. Bu destekler sayesinde eğitim alt yapısındaki eksikliklerin giderilmesi konusunda çok büyük mesafeler aldık.''
     Bu yıl bütün kaynakları zorlayarak eğitime 72 milyon TL'lik bir yatırım bütçesi hazırladıklarını anlatan Kocatepe, Akif İnan Mahallesi'nde yapılacak 24 derslikli okulun 2014 yılının temmuz ayında tamamlanacağını ifade etti.
     Mehmet Balduk ise şehrin ve kamunun önceliğinin kendinin önceliği olduğunu ifade etti.
     Babası Arif Balduk adına 24 derslikli okul yaptıracağını anlatan Balduk, ''Şehrimizin eğitim alt yapısına sağlayacağı destekten ötürü mutluyum. Bir okul yapmak fikrim vardı. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Gelecek yıl ise ağabeyim Murat Balduk adına bir teknik yada sağlık lisesi yaptırmayı düşünüyorum'' şeklinde konuştu.
     Konuşmaların ardından okul protokolü, Vali Kocatepe, iş adamı Balduk ve Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan tarafından imzalandı.
     Vali Kocatepe, törenin ardından iş adamı Balduk'a fincan takımı hediye etti.