Bartın’ın Ulus ilçesinde ’Bir Tuğla da Sen Koy’ kampanyası kapsamında yapımına başlanan Bartın Üniversitesi Ulus Meslek Yüksekokulu inşaatı tamamlandı. Yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirilen ve 5 bin 300 metrekarelik alana 3 katlı olarak inşa edilen yüksekokul, yaklaşık 3 milyon TL’ye mal oldu.
Bartın’ın Ulus ilçesinde hayırseverlerin desteğiyle inşa edilen Bartın Üniversitesine bağlı meslek yüksekokulunun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, Bartın Valisi Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Ulus Kaymakamı Selçuk Şakar, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Bartın Valisi Nusret Dirim, törende yaptığı konuşmada üniversitelerin, kentlerin gelişip büyümesine ve kültür hayatının zenginleşmesine ciddi değer katan unsurlar olduğunu belirterek, kentleri dünyayla bütünleştirdiğini söyledi.
Üniversitelerin, gelişme ve kalkınmanın da önemli dinamiklerinden olduğuna dikkati çeken Dirim, "Buradaki davranış, ülkenin birçok yerinde örnek alınması gereken çok güzel bir iş birliği örneğidir. Bu iş birliğinin devamlı olmasını diliyorum. Bizler de görev yaptığımız sürece bu iş birliğine destek olacağımızı ve güç katmaya çalışacağımızı sizlere belirtmek istiyorum. Kent kimliğinin önemli parçasını üniversiteler oluşturmaktadır. Burada uzak kentlerden gelen öğrencilere çok güzel ev sahipliği yapılmalı. Tabii öğrenciler için gerekli sosyal donatıların yeterli seviyeye gelmesi de zamanla olacaktır. Burada evlerinizi öğrencilere açmanız gerekecek. Bunda da hiç tereddüt etmemek lazım" dedi.
Eğitime yapılan yardımları kişisel olarak çok önemsediğini anlatan Dirim, "Geleceği inşa edecek yavrularımızın iyi bir donanımla yetişmeleri, onlara para, emlak bırakmamızdan çok daha önemli. İmkanı olan insanlar, hiç tereddüt etmeden çocuklarını en güzel okula göndermeli. Bu eserin oluşmasında emeği geçen, bir lira da olsa destek veren tüm halkımıza, hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
YILMAZ TUNÇ: "BU YUVADAN HAYIRLI EVLATLAR YETİŞİR"
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise, "Ulus’a Hizmet Vakfı, kaymakam, belediye başkanı, Uluslu hayırsever Türkiye’nin neresinde olursa olsunlar buldular. Kampanyaya yardım eden tüm vatandaşlara tek tek teşekkür ediyorum. Bu yuvadan hayırlı evlatlar yetişir, o hayırlı evlatların yaptıkları hizmetler hayırlarda bu hayırseverlerin defterine yazılır. Temennimiz budur" ifadelerini kullandı.
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan da şehrin tarihinde önemli ilklerden birine tanıklık edilmesinin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Ulus’ta halkın desteğiyle yerleşke inşa edilmiş olmasının, ilçe adına gurur verici olduğunu kaydeden Kaplan, "Burada bir binanın yapılmış olmasından çok daha önemli olan şey, halkın alın terini, emeğini eğitim adına birleştirmiş olmasıdır. Binanın yapılmasıyla işiniz bitmiş sayılmıyor, aksine göreviniz daha yeni başlıyor. Burada kültürel değerlerinizden, kültür dünyanızın kodlarını asla göz ardı etmeden üniversite öğrencilerinin talep ve beklentilerini de karşılamak durumundasınız. Onları, ilçenin birer kültür elçisi olarak görmeliyiz Her ilçe ve her belde üniversite ister ama bu gün bunu gerçekleştiriyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından 2014’te temeli atılan okulun yapımında katkısı bulunan kişilere plaket takdim edildi. Ulus’a Hizmet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ziya Çelik de binanın yapımına destek verenlere şükranlarını sunduğunu söyledi.