Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, her annenin, ev hanımı olsa bile en azından yarım gün muhakkak okul öncesinden çocuğunun faydalanmasını sağlaması gerektiğini belirterek, "Her anneden bu konuda ricada bulunuyorum" dedi.

Kocabıyık, memleketi Elbistan ilçesini ziyaretinde Kaymakam Tuncay Akkoyun ve belediye başkanı Durmuş Küçük'ü ziyaret ederek, eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kocabıyık, ziyaretlerde gazetecilere yaptığı açıklamada, okul öncesi eğitimin çocukların geleceğinde hayati önemi bulunduğunu kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi eğitime ilişkin çalışmaları hakkında bilgi veren Kocabıyık, şunları kaydetti:

"Özellikle çalışan annelerimizden rica ediyorum. Okul öncesini çocuklarının bakımının yapıldığı yer olarak algılamasınlar. Okul öncesi, her şeyden önce çocuğun sosyalleşmesi, kuralları öğrenmesi, yetişmesi, ilkokula hazırlık yapması, kendi dilini öğrenip iyi kullanması anlamında olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Eğer ileride çocuklarının akademik anlamda ilkokuldan üniversiteye kadar başarılı çocuklar olmasını istiyorlarsa bunun temelinin okul öncesinde atıldığını bilmelidirler. Her anne ev hanımı olsa bile en azından yarım gün muhakkak okul öncesinden çocuğunun faydalanmasını sağlamalı. Her anneden bu konuda ricada bulunuyorum."

Kocabıyık, Elbistan'da okul öncesi eğitimle ilgili sıkıntının bulunduğunu, bunun da farkındalıkla ilgili olduğunu kaydetti.

Funda Kocabıyık, Kahramanmaraş'ın eğitim öğretimde çok daha üst seviyelerde olması için çalışma içinde olduklarını kaydetti. Kahramanmaraş'ta yeni derslikler yapılarak bir eğitim hamlesinin başlatıldığını görmenin mutluluğu içinde olduğun kaydeden Kocabıyık, çocuklarının eğitimlerini tekli yapmalarından yana olduklarını, politikalarını da bu yönde sürdürdüklerini sözlerine ekledi.