'Herkes O’nu Okuyor' yarışmacıları yapılan muhteşem ödül töreni ile ödüllendirildi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek gayesiyle düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' sınavının sonuçları ardından ödül treni gerçekleşti.

Ağrı’da 3 bin kişi sınava katıldı. Doğubayazıt ilçesinde 7. sınıf öğrencisi Emrullah Koçyiğit, il ve Türkiye geneli birincisi olarak bir cep telefonu ve 3 umre kazandı. Umre hediyesi kazanan Koçyiğit, çocuk yaşta olduğu için anne ve babası ile birlikte umreye gidecek. Bir milyon kişinin başvurduğu ve yüzbinlerce kişinin girdiği sınavda, Ağrı’da da yoğun ilgi gösterildi. İlkokul, orta, lise ve yetişkinler olmak üzere 4 farklı kategoride düzenlenen sınava 3 bin kişi katıldı.

Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatı ile ilgili soruların sorulduğu sınavda dereceye giren 63 kişi, düzenlenen ödül töreninde ödüllendirildi. Ödül törenine Kur’an-ı Kerim ile başlandı. Kürtçe okunan mevlit ardından öğrenciler tarafından ilahiler ve şiirler okundu. 1 kişi üç kişilik umre,12 kişinin cep telefonu,12 kişi tablet bilgisayar,16 kişinin bisiklet, 20 kişinin saat, toplam 63 kişinin ödüllendirildiği törende Yetişkinler kategorisinde Adem Kaçak, Lise kategorisinde Muhammed Aydın, Ortaokul kategorisinde Emrullah Koçyiğit, hem Ağrı ve Türkiye geneli birinci olurken, İlkokul kategorisinde ise Elif Göksu Uygun birinci oldu. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulu 7’nci sınıf öğrencisi Emrullah Koçyiğit 3 umre ile ödüllendirildi. Koçyiğit, çocuk yaşta olduğu için anne ve babası ile birlikte umreye gidecek. Anne babanın umresi de yarışmayı düzenleyen Ağrı Eğitimciler Derneği tarafından karşılanacak. Emrullah Koçyiğit, geçen yılki yarışmada da dereceye girdiğini ancak bir umre heyecanı ile bu yıl hazırlandığını söyledi. Kitabı 10 kere okuduğunu ifade eden Koçyiğit, yapılan sınavlarda bütün sorulara doğru cevap verdiğini söyledi. Yoksul bir aile çocuğu olduğunu anlatan Koçyiğit, umre kazanarak anne ve babasıyla beraber gitme heyecanını yaşadığını anlattı.

Türkiye derecesiyle bütün aile sevindiği ve çok mutlu olduklarını vurgulayan Koçyiğit, umreye gidecek günleri saydıklarını ve aile olarak Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatından umre kazanmanın gurur verici olduğunu söyledi. Baba Yusuf Koçyiğit ise ödül töreninde gözyaşlarını tutamayarak çocuğuyla gurur duyduğunu, bu yarışmanın heyecanı ve özlemi ile Peygamber Efendimiz'i (sav) ziyaret edeceklerini ifade etti. Kaybedeni olmayan bir yarışmada ödül alarak büyük mutluluk yaşadıkları anlatan baba Koçyiğit, bu yarışmayı düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Sosyete Konferans Salonu'nda gerçekleşen törene Dünya TV sanatçısı ve Mevan program sunucusu İbrahim Candan misafir konuk olarak katıldı. Kürtçe ilahi söyleyen Candan izleyicileri memnun etti. Büyük bir katılımla gerçekleşen törende duygulu anlar yaşandı. Hatıra fotoğrafları çekildi. Ödüller, yeni açılan Özel Selahaddin Eyyubi Lisesi Müdürü Ali Batman, veliler, anne ve babalar tarafından verildi.