Muş’ta temizlik ve hijyen konusunda başarı gösteren 24 okula sertifika, beyaz bayrak ve pirinç levhaları verildi.

Nusret Sarman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen "Beyaz Bayrak" dağıtım törenine İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Sağlık Müdürü Serdal Türkoğlu, Proje Koordinatörü Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Özçelik ve "Beyaz Bayrak" almaya hak kazanan okul müdürleri katıldı. Programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, il genelinde 43 okulun beyaz bayrak almak için müracaatta bulunduğunu ve bunlardan 24 okulun beyaz bayrak almaya hak kazandığını söyledi.

Temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmenin önemine vurgu yapan İlci, "Bilindiği üzere; Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığımız arasında 2006 yılından itibaren uygulanmakta olan ‘Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü’, 4 yıl süreyle geçerli olmak üzere yeniden imzalanarak yürürlüğe girmişti. İlimiz genelinde 43 okulumuz ‘Beyaz Bayrak’ almak için müracaatta bulunmuş, gerekli şartları yerine getirip, denetim komisyonunca, yapılan denetim sonucunda 24 okulumuz sertifika, beyaz bayrak ve pirinç levha almaya hak kazanmıştır. Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim öğretimini sürdürmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla sürdürülecek bu uygulamanın ilimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Söz konusu protokol kapsamında ilimiz genelinde 24 okul beyaz bayrak almaya hak kazanmış olup, eğitim kurumlarımızın temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşturulması sağlanmış, okullar arasında temizlik, hijyen, okul kantini gibi konularda olumlu yönde bir rekabet ortamı oluşturulmuştur. Beyaz bayrak almaya hak kazanan okullarımızın diğer okullarımıza da örnek olmasını, Muş’un da etrafındaki tüm illere örnek olacak şekilde ilimizdeki tüm okullara beyaz bayrak takmayı diliyorum" dedi.

Program, sertifika, beyaz bayrak ve pirinç levha almaya hak kazanan okul idarecilerine teslim edilmesinin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.