Hopa TSO ve KOSGEB Artvin İl Müdürlüğü organizesinde 12 - 29 0cak tarihleri arasında gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini” tamamlayan 60 katılımcı düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Çoruh Üniversitesi Hopa Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen törene bürokrasi ve STK temsilcileri de katıldı. Hopa İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan Cumhuriyet Savcısı Muhammet Ali Kaşıkçı, Hopa Belediye Başkan Vekili Ahmet İskender, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, KOSGEB Artvin İl Müdürü Sadık Ceyhan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Osman Küçükali, Ziraat Odası Başkanı İhsan Seber, Hopa, İlçe Müftüsü Selami Aydın ve Hopa TSO yöneticileri törene katılan önemli isimlerdi.

Sertifika dağıtım töreninin açılış konuşmasını Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek yaptı. Akyürek konuşmasında 60 katılımcının 48’inin kadın olmasının önemli olduğunu, kadınların ekonomik hayatta daha fazla yer almasını benimsediklerini vurguladı. Son dönemde yaşanan Özgecan Aslan vahşetine de değinin Akyürek, “Tüyler ürpertici bir durum hepimiz çocuklarımızı okullara gönderiyoruz. Bu durum sadece cezalarla olmaz sosyolojik, eğitim ve ekonomik açılardan ele alınması gereken bir erkek faşizmidir” dedi ve bu olayı lanetledi.

KOSGEB Artvin İl Müdürü Sadık Ceyhan ise Hopa TSO’ya bu başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür edip Özgecan vahşetini kınadı. Ceyhan, “Hepimiz bu olay karşısında son derece üzgünüz” dedi. Düzenlenen kurslara katılanların çoğunun kadın olmasının memnun edici olduğunu ifade eden Ceyhan, zaten var olan kadına yüzde 10 pozitif ayrımcılığın Başbakan Davutoğlu tarafından yüzde 20'ye çekilmesi yönünde çalışmaların başlatılacağını müjdelediğini ifade etti. Önceki yıllarda 500’ün üzerinde sertifika sahibinin sadece 29’unun işletme açtığını vurgulayan Müdür Ceyhan, bu durumun artmasını temenni ettiğini ve sertifika sahiplerine her aşamada yardımcı olacaklarını söyledi.

Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Hopa TSO’ya teşekkür etti ve Vali Beyin selamlarını ileterek tüm hak sahiplerine sertifikaların hayırlı olmasını diledi. Ticari geçmişinden örnekler vererek konuşmasını sürdüren Özkan, “100 bin TL çok önemli bir sermaye ve çok iyi bir başlangıç yaparak sonrada sürekli kendini yenileyerek ticarette başarılı olmamak mümkün değil” dedi. Hopa'nın bu konuda çok şanslı olduğunu vurgulayan Kaymakam, belediyenin iş alanı açması gerektiğini ifade etti. Daha sonra Özgecan vahşetine değinin Özkan, sadece cezalandırarak bu vahşetin önüne geçilmesi kolay değil, iyi insanlar yetiştirmeliyiz, vicdanlı bir nesil yetiştirmek zorundayız.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sertifika dağıtım törenine geçilerek, sertifika almaya hak kazananlar isimleri okunarak kürsüde sertifikalarını aldı. Sertifika törenine katılan Bürokratlar, STK temsilcileri ve Hopa TSO yöneticileri sertifikaları gruplar halinde hak sahiplerine verdi.