Sinop Huriye Boydak Koleji, 3 yıllık eğitim geçmişine rağmen katıldığı olimpiyatlardan madalyalarla dönmeye devam ediyor.

Turgut Özal Üniversitesi organizatörlüğünde düzenlenen "2015 Uluslararası Amerikan Matematik Olimpiyatları'ndan (AMC), Sinop Huriye Boydak Koleji öğrencileri 1 altın, 1 gümüş, 3 bronzla toplamda 4 madalya kazanarak Sinop'un yüzakı oldu.
Huriye Boydak Koleji matematik öğretmeni ve Olimpiyat Koordinatörü Savaş Tanrıöven, Uluslararası Amerikan Matematik Olimpiyatları'nın dünyada kabul gören ve uzun zamandır yapılan bir yarışma olduğunu belirtti. "Öğrencilerimizin başarısı tesadüfi değil, öğrencilerimizin matematike olan ilgisi ve planlı çalışmanın bir sonucudur. Zaten Olimpiyat çalışmalarımız vardı. Öğrencilerimizin gayretleri de bizim çalışmalarımızı kolaylaştırarak çalışmaların daha verimli yürümesini sağladı." diyen Tanrıöven, "Öğrencilerimi başarılarından dolayı kutluyorum.” dedi.
Huriye Boydak Koleji Müdürü Recep Varol da, disiplinli ve kararlı çalışmalarının sonucunu aldıklarını belirterek, “Ancak bu başarıyı kendimize yeterli görmüyoruz. Ulusal ve uluslararası her alandaki yarışmada ilimizi en iyi bir şekilde temsil etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.