İhlas Eğitim Kurumları, Beylikdüzü Kampüsü’nde bulunan Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi mezunlarını düzenlemiş olduğu mezuniyet töreni ile uğurladı.
İhlas Koleji Beylikdüzü Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine öğrenci velileri büyük ilgi gösterirken İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin ve İhlas Eğitim Kurumları eski genel müdürü Hami Koç’ta mezuniyet törenini beraber takip ettiler.
Öğrencilerin anılarından oluşturulmuş video sunumu ile başlayan törende konuşma yapan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, salonda bulunan mezun öğrencilerin ilkokul hatta anaokulundan başlayan eğitim maratonunda bugünlere gelindiğini o günlerde çocuklarının elini tutarak okula götüren anne ve babalarda olan heyecanı bugün de gördüğünü söyledi. “Bugün öğrencilerimiz liseden mezun olmanın heyecanını yaşadıkları kadar yeni bir eğitim serüvenine yani üniversite heyecanını yaşıyorlar” diyen Yeltekin, tüm öğrencilerin arzu ettikleri ve hayalini kurdukları üniversiteleri kazanmalarını temenni ettiğini belirtti.
Konuşmasında değerler eğitimine vurgu yapan Yeltekin, İhlas Kolejinin eğitim sisteminin temelini değerler eğitiminin oluşturduğunu söyledi. İhlas çatısı altında azim ve kararlılıkla çalışacaklarının altını çizen Yeltekin, bu sistem içerisinde akademik, sosyal ve sportif başarılarıyla güçlü bir okul olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Hami Koç’a İhlas Koleji için yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür eden Yeltekin, hedeflerinin Koç’un bıraktığı yerden devam ederek İhlas Koleji okullarını daha ileriye taşımak olacağını ifade etti. Yeltekin konuşmasını mezun öğrencileri bir kez daha kutlayarak sonlandırdı.
Okulun Fen Lisesinin birincisi Nihal Yongacı plaketini İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin’in elinden alırken, Anadolu lisesinin birincisi Sümeyye Koç’a plaketini amcası Hami Koç verdi.
Okul birincilerinin okul yaş kütüğüne isimlerini çakmaları ve bayrak devir tesliminin ardından sahne alan Mehter Takımı salondaki izleyicilere unutulmaz dakikalar yaşattı.
Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Okul müdürü Hamdi Özakay yaptığı duygu dolu konuşmasına tüm çalışma arkadaşlarına, tüm okul personeline, öğrencilere ve velilerine teşekkür ederek başladı. Bu mezuniyetin bir veda olmadığını ifade eden Özakay, “Bu bir veda değil bu kutlu yürüyüşün, hedeflere ulaşmasının başlangıcıdır. Bu sebeple mutluyuz ve onurluyuz” dedi.
Konuşmasının devamında öğrencilerine yönelik konuşan Özakay, onlara çeşitli tavsiyelerde ve nasihatlerde bulundu. Özakay, “İyi insan olun. Her zaman adaletli ve tarafsız davranın. Kimseye kızgınlık ve şiddet göstermeyin. Anne ve babalarınızın haklarını gözetin” dedi. İyi insan olmanın temelinin güzel ahlak olduğunu ifade eden Özakay, güzel ahlakın güler yüzlülük ve kimseyi üzmemek olduğunu ifade etti.
Özakay’ın konuşmasının ardından mezunlar sahneye alınırken yapılan kep atma töreni ile program sona erdi.