Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, amaçlarının eğitimde başarı seviyesini hedeflenen noktanın üzerine çıkartmak olduğunu belirterek, eğitimde başarının kaliteli eğitimle elde edilebileceğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, beraberinde Müdür Yardımcısı Danyal Kocabeyoğlu ile birlikte Yerköy ilçesinde okul müdürleri ile toplantıda bir araya geldi. Yerköy Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz ve ilçede görev yapan okul müdürleri katıldı. Okul müdürleri ile tek tek tanışan İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş,eğitimin vazgeçilmez olduğunun altını çizerek, görevi devraldıkları günden bu güne oldukça büyük mesafe katettiklerini söyledi. Kuş, "Cumhuriyetimizin ilelebet payidar olması için, devletimizin güçlü olması için, milletimizin mutlu olması için, her türlü iyilik için olmazsa olmaz olan eğitimdir. Anayasamız ve kanunlarımız bize görevlerimizi tanımlamıştır. Vazifelerimizi anlatmış, açık ve net bir şekilde bunun sınırlarını çizmiştir. Hükümetimizin talimatları doğrultusunda sınırda nöbet bekleyen insan misali, soğukta gözünü kırpmadan karşı siperleri izleyen asker misali, nöbet erlerinin ara ara değiştirilmesi gerekmektedir. Bu ağır yükü yeni omuzların üstlenmesi gerekmektedir. Yeni atanan müdür arkadaşlarımızın ülkemize milletimize ve Yerköy’e hayırlara vesile olmasını dilerim." dedi.

Toplantıda, 2014-2015 eğitim öğretim yılı ilk döneminin değerlendirilmesinin ardından ikinci dönemde eğitim öğretim kalitesinin daha da artırılması için fikir alışverişinde bulunuldu.