Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde şu ana kadar kurs gören belediye personeline törenle sertifikaları verildi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü’nce Kasım 2014’te kurulan İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde şu ana kadar 40 personele ilk yardım eğitimi verildi.

Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı, İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Dr. Mehmet Özsöyler, Büyükşehir Belediyesi Yol Şube Müdürü Hüseyin Güçüm ve İtfaiye Şube Müdürü Tarık Öncel ile kursiyerler katıldı.

İlk yardım ve acil müdahale eğitiminin çok önemli olduğunu belirten Fatih Karayandı, “Acil müdahale ve ilk yardım sadece iş yerinde ve iş güvenliğiyle ilgili değil, günlük yaşantımızda, evde, sokakta da büyük önem taşımaktadır. Nihai amacımız belediye personelimizin tamamına ve daha sonra da isteyen hemşehrilerimize ilk yardım ve acil müdahale eğitimi vermektir. Bir olay anında yapılması gereken müdahaleyi bilmek çok önemlidir ve bu olmazsa hayatlar kaybolabilir.” dedi.