'Başarıyı Artırma Projesi' kapsamında, edebiyatın sözlü ve yazılı geleneği olan masalların yaşaması ve kuşaktan kuşağa aktarılması amacıyla gerçekleştirilen yarışma, ilkokul öğrencilerinin katılımı ile Artvin Merkez Teknik ve Meslek Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Akgün Beyazkaya’nın yaptığı programa; İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulcelil Kahveci, şube müdürleri Aytekin Gürbulak, Ebru Saygın, Gürsel Seçkin, okul müdürleri ve veliler katıldı. Çeşitli kategorilerde yapılan değerlendirme komisyonunda ise Nurcan Ay Katırcı, Levent Başaran, Uğur Aydemir, Arzu Bilgin ve Canan Şahan Kip, Süphan Gökbayrak yer aldı.

Gösteriler sonrasında değerlendirme komisyonu üyelerince yapılan değerlendirmeler sonucu; kostüm, müzik ve dekor kategorileri dâhil genel toplamda Yenimahalle İlkokulu 1. olurken, sunum kategorisi dâhil genel toplamda Karadeniz Bakır İlkokulu 2. oldu, genel toplam ise Gazi Ortaokulu 3. oldu.

Dereceye giren okullara ve tüm katılımcılara ödüllerini Artvin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulcelil Kahveci verdi. Kahveci, öğrencileri, sergiledikleri performanstan dolayı tebrik ederek masalların önemine değindi, etkinliğe katılan tüm okul yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilere, organizasyona ev sahipliği yapan Artvin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne ve jüri üyelerine teşekkür etti.

Derece alanlar ise şöyle: Genel toplam 1.’si Öykü Gülce Okur (Yenimahalle İlkokulu), genel toplam 2.’si Eylül Ela Torun (Karadeniz Bakır İlkokulu), genel toplam 3.’sü Beyza Şahin (Gazi Ortaokulu), Sunum Kategorisi 1.’si Eylül Ela Torun (Karadeniz Bakır İlkokulu), Kostüm Kategorisi 1.’si Öykü Gülce Okur (Yenimahalle İlkokulu), Müzik Kategorisi 1.’si Öykü Gülce Okur (Yenimahalle İlkokulu), Dekor Kategorisi 1.’si Öykü Gülce Okur (Yenimahalle İlkokulu).