Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteği ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen İmam Hatip Günleri etkinliğinde okulların tanıtımı yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda mehteran gösterisiyle başlayan etkinliğe il genelindeki 42 lise ve ortaokul açtıkları stantlarla katıldı. Katılımcılara kırmızı gül dağıtımının yapıldığı etkinlikte konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Takdir edersiniz ki öğrenciler öğretmenleriyle birlikte yaptıklarının göz önüne çıkarılmasını ister. Onun için de böyle bir faaliyet düzenlendi. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu diğer okullarımıza da güzel bir örnek olur. Herkes öğrencilerinin iyi yetişmesi için çaba harcıyor. Tüm ülkeler bunun için kafa yoruyor. Ülkemizde de öğrenciler yavrularımız daha iyi eğitim alsın diye başta Milli Eğitim camiası sonra aileler ve biz yöneticiler bir çaba içerisindeyiz. Bu çabanın amacı geleceğimizi kurtarmak aslında. Bir taraftan da yavrularımızın daha iyi yetişmesini sağlamak." dedi.

İki gün sürecek etkinlik kapsamında şiir dinletileri, ilahi seslendirmeleri, mehter takımı, spor ve tiyatro gösterisi gibi birçok faaliyet yer alıyor. Etkinliğin açılış programına Vali Şahin yanı sıra İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.