Karaman Valisi Murat Koca, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi İslâmi İlimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Fetret Sonrası Ferahlık Dönemi Sorumluluklarımız ” başlığı altında gerçekleştirilen İmam Hatip Okulları Çalıştayı’na katıldı.

Çalıştaya Vali Murat Koca, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Halit Çalış, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, imam hatip mezunları ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve açılış konuşmalarının ardından Vali Koca, din eğitiminin hayatımızda önemli bir yere sahip olduğunu belirterek imam hatip okullarının insanlarımızın dinlerini öğrenmelerinde büyük bir etken olduğunu söyledi. Vali Koca bir dönem itibariyle yaşanan çeşitli sıkıntılardan dolayı imam hatiplerin fetret devri yaşadıklarını ve bu sıkıntılı dönem içerisinde insanların din eğitimlerini almalarında çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını belirtti. Şu an itibariyle gelinen noktada imam hatip okullarının istenilen düzeyde olup olmadığının tartışılması gerektiğini ifade eden Vali Koca, imam hatip okullarında sadece bu okullara kayıtlı olanların eğitim alabildiklerini ancak, kayıtlı olmayan birçok öğrencinin de olduğunu ifade etti.
Vali Murat Koca, konuşmasında devlet millet olarak dışarıda kalan öğrencilerin din eğitimlerinin nasıl verilmesi ve nasıl öğretilmesi konusunun tartışılması ve üzerinde durulması gereken önemli bir konu olduğunun altını çizdi. Bu konunun düzenlenecek olan çalıştayın içerisinde yer alması gerektiğini ancak, sadece imam hatip okullarına kayıtlı olan öğrencilerle sınırlı tutulmaması gerektiğini belirten Vali Koca, çalıştayın hayırlı olması temennisiyle programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.