Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından organize edilen “Önce Namaz” konulu ödüllü bilgi yarışmasının sınavı yapıldı.

Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından temin edilen ‘Dirilişe Çağrı Namaz’ konulu kitap, Sivas merkezde eğitime devam eden 4 İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören öğrencilere okumaları için dağıtıldı. Öğrenciler kitapları üç hafta içerisinde okuduktan sonra sınava tabii tutuldu. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve namazı sevdirmek amacıyla düzenlenen yarışmada öğrencilere 50 soru soruldu. Sivas Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan yarışmaya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Yarışma sonrasında bir açıklama yapan Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Emre Aktaş, erkeklerin Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde , kızların ise Sivas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde sınava girdiğini söyledi.

Test usulü yapılan sınav sonrasında yapılacak olan değerlendirme sonrası öğrencileri ödüllendireceklerini dile getiren Aktaş, birinci olan öğrenciye üç çeyrek, ikinci olana iki çeyrek, üçüncü olana ise bir çeyrek altın vereceklerini, ilk 20’ye giren öğrencilere ise çeşitli hediyeler vererek ödüllendireceklerini kaydetti.

Amaçlarının çocuklara namazı sevdirmek, tanıtarak uygulama noktasına getirmek olduğunu vurgulayan Hüseyin Emre Aktaş, yarışmaya katılımın fazla olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, 21 Nisan tarihinde Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde ödül töreni yapacaklarını dile getirdi.