Öğrencilerimizin heyecanla beklediği 2014 YGS sonuçları 29 Mart 2014 Cumartesi günü açıklandı. ÖSYM'nin ilan ettiği 2014 YGS sonuçlarına göre, İMKB Süleyman Demirel Fen Lisesi ilimizin en başarılı okulu olduğunu bir kez daha ispat etti. 6 puan türünde ilk 10 derecenin 24'ünü alarak rekor bir başarıya imza attı.

Okulun başarılı öğrencilerinden H.Nevruz Kutar YGS-4 puan türünde Türkiye 33.sü, YGS-3'te Türkiye 48.si olurken, ilde de YGS-3, YGS-4 ve YGS-5'te il 1.si oldu. Kahramanmaraş Dershaneler Birliği (KAR-DER-BİR) de yaptığı değerlendirmede YGS´nin 6 puan türünde ilde ilk 10'a giren öğrencileri tespit etti. Buna göre toplam 60 derecenin 24'ünü İMKB Süleyman Demirel Fen Lisesi elde etti. İl genelinde ilk 10'a giren öğrencilerin okullarına bakıldığı zaman tek devlet okulu olarak İMKB Süleyman Demirel Fen Lisesinin olması ve dereceye giren diğer okulların özel okullardan oluşması ayrıca dikkat çekti.

MKB Süleyman Demirel Fen Lisesinin sınava giren 99 öğrencisinden Türkiye genelinde 9'u (YGS-2)   ilk 1000'de, 39'u (YGS-3 ve YGS-4) ilk 10.000' de, 53'ü ise ilk 15.000'de yer aldı. Buna göre sınava giren öğrencilerin yarısından fazlası (% 53) ilk 15.000'de yer aldı. Öğrencilerin 2014-YGS'de ortaya koyduğu bu başarıyı değerlendiren İMKB Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürü Eyüp Kurt, “Öncelikle öğrencilerimizi elde ettikleri bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. 2014 LYS'de daha başarılı bir performans sergileyeceklerine inanıyorum. Herkesin bildiği gibi sistemli bir emek ve özveri olmadan başarıdan söz edilemez. Elde edilen başarıda, başta değerli öğrencilerimizin hedefe kilitlenerek gösterdikleri gayret, sosyal hayattan fedakârlık ve özveri, idareci ve öğretmenlerimizin ekip çalışması ve velilerimiz ile olan düzenli görüşme ve işbirliğinin, zaman zaman öğrencilerimize yönelik motivasyon çalışmalarının etkisi büyük olmuştur. Ayrıca öğrencilerimizin rahat bir ortamda, üstün bir motivasyonla ders çalışmalarını sağlamak için hiçbir fedakârlıktan kaçınılmamış, stresten uzak huzurlu bir ortamda, ayrım yapmaksızın herkesi kucaklayıcı, katılımcı ve demokratik bir yönetim anlayışı ile onlara uygun ortamlar hazırlanmıştır. Bu büyük başarının elde edilmesinde öğrencilerimize, emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlerimize, yardımcı personelimize ve velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi .