Sürekli başarılarıyla gündeme gelen İMKB Süleyman Demirel Fen Lisesi bu defa sosyal bir hizmetle haber oldu. İMKB Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencileri bir örnek etkinliğe daha imza attı. Okul bahçesinde düzenlenen “Bahar Kermesi” nde el emeği ürünleri ve yiyecekleri satan öğrenciler çeşitli etkinliklerle de yılın stresini atarak bahara hoş geldin dedi.

İngilizce öğretmenleri Esen Korkmaz, Hacer Eğen ve Volkan Dönmez öncülüğünde hazırlanan kermese okulun öğretmen ve öğrencilerinden de tam destek geldi. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Yusuf Kenan Erdoğan ve rehber öğretmeni olduğu 9/D sınıfı  açık arttırmayla satılan bir tabloya ederinden çok fazla miktar para vererek organizyona en büyük katkıyı sağladı.

Üretimden çok tüketime yöneldiğimiz günümüz dünyasında üretim ve geri dönüşüm bilincini öğrencilere tekrar kazandırmayı hedefleyen okulun ingilizce öğretmenleri derste yaptırdıkları uygulama ödevlerini de kermeste sergiledi. “Do It Yourself” (Kendin Yap) projeleri ile yaratıcı ürünler ortaya koyan öğrenciler ingilizce sunumlu videolar hazırlayarak hem yabancı dil gelişimlerine katkı sağladılar hem de ortaya çıkan ürünü satarak bir yardımlaşma örneğine de imza attılar.

Gelirinin büyük kısmının şehit çocuklarına bağışlanacağı etkinlikten herkes memnun ayrıldı. Etkinlik kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini Okul Müdürü Eyüp Kurt’ tan aldı.

Eyüp Kurt bu örnek dayanışmanın gelenekselleşmesi yönünde mesaj vererek öğrencilere moral ve motivasyon sağladı. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden okul müdürü dereceye giremeyen öğrencilere de tek tek hediye vererek büyük takdir topladı. 

İMKB SÜLEYMAN DEMİREL FEN LİSESİ BAHAR KERMESİ FOTOĞRAFLARI