İnegöl Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu (İMYO) iş birliğiyle açılan “ilk yardım ve hijyen” kurslarını tamamlayan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.
İMYO sergi salonunda düzenlenen törende konuşan İMYO Çocuk Gelişimi Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Emre Bozdemir, “Çocuk Gelişimi Programı olarak sosyal faaliyetlere önem veriyoruz. Öğrencilerimizi biraz yoruyoruz, ama onların faydalanacağı çalışmalar yapıyoruz. Halk Eğitim Merkezi ilçemizin ihtiyacı olan kurslar açıyor. İkinci nesil üniversite olma yolunda ciddi adımlar atılıyor. Bizde çocuğun olduğu her yerde etkinlik yapmayı çabalıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürecek” dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir de, “Beşikten mezara kadar eğitim veriyoruz. Teknoloji gelişiyor, hayatta değişiklikler oluyor. Doğal olarak yeni bilgilere ihtiyaç duyuluyor. Biz de o konuda eğitimler veriyoruz. Meslek Yüksekokulu bizlere çok yakın. Yeni bir binamız var. İki binada eğitim veriyoruz. İlişkilerin bu kadar uzak olmaması gerekiyordu. Bu noktada güzel bir kursa imza attık” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 87 öğrenciye ilk Yardım, 105 öğrenciye de hijyen sertifikaları takdim edildi.