Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (sav) tanımak ve tanıtmak için düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' isimli ödüllü bilgi yarışması İnegöl'de halkın geniş katılımıyla yapıldı. Yarışmayı, ilçede faaliyet gösteren İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) düzenledi.

‘Kaybedeni olmayan yarışma’ olarak nitelendirilen ödüllü sınav 3 ayrı yerde yapıldı. Yarışmaya yaklaşık 6 bin civarında başvurunun yapıldığını belirten yetkililer, sınava olan yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yetişkinler, lise, ortaokul ve ilkokul olmak üzere 4 kategoride yapılan sınavda yarışmacılara toplam 50 soru sorulduğu kaydedildi.

Yarışma ile ilgili açıklama yapan İNESDER Başkanı İsmail Kuş; amaçlarının, vatandaşlara kitap okutmanın yanında Hz. Peygamber'in (sav) örnek hayatının herkes tarafından bilinmesi ve örnek alınmasını sağlamak olduğunu söyledi. Her Müslümanın öncelikli görevinin Hz. Peygamberi (sas) tanımak ve tanıtmak olduğunu ifade eden Başkan İsmail Kuş, toplumsal sıkıntıların temelinde Hz. Peygamber'in (sas) hakkıyla bilinememesinin yattığını hatırlattı. Dernek yetkilileri ile uzun zamandır hummalı bir çalışma içinde olduklarını belirten Kuş, yarışmaya olan yoğun ilginin tüm yorgunluklarını attığını ifade etti.

Bu yarışmayı geleneksel her yıl yapacaklarını açıklayan Kuş, “Bu yarışma, Efendimiz'in (sas) gönüllerde hak ettiği yeri alması ve O'nu (sas) daha iyi tanımamız için düzenlenmiştir. Bu sene de yaptığımız bilgi yarışmasına halkımız büyük ilgi göstermiştir. Bu sınavın özelliği kaybedeni olmayan bir yarışma olmasıdır. Çünkü bu yarışmaya giren herkes yeni bir şeyler öğrenerek ayrılıyor. Amacımız, halkımıza kitap okumayı sevdirmek, okuturken de bir şeyler öğrenmelerini sağlamaktır. Bu yarışmadan dolayı birçok vatandaş bizleri bizatihi arayarak etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek bizlere teşekkür etti. Sonuçlar açıklandıktan sonra yarışmada dereceye girenler için özel bir ödül töreni düzenlenecek. Yarışmamıza katılan, destek veren tüm kişi ve kuruluşlara, programda emeği geçen dernek üyesi öğretmen arkadaşlarımıza, teşekkür eder, saygılar sunarım." şeklinde konuştu.