İnegöl Hacı Kemal Lisesi 11. sınıf öğrencileri arasında 'gazete çıkarma' etkinliği düzenlendi. Etkinlikte öğrenciler beş ayrı gazete çıkararak jüri üyelerine sergiledi.

Jüri üyelerini okul müdürü, edebiyat öğretmenleri, yerel ve ulusal basın temsilcileri oluşturdu. Öğrenciler büyük bir gayretle hazırlayıp basım aşamasına getirdikleri gazetelerinin içerik ve biçimleri hakkında jüri üyelerine bilgiler verdi. Ruzname-i Münzevi, Tükenmez Kalem, Bab-ı Nun, Gündem ve Selam isimlerini taşıyan gazeteleri değerlendirirken jüri üyleri oylamada oldukça zorlandı.

Etkinlikle ilgili konuşan okul müdürü Muzaffer Uzunoğlu, "Hacı Kemal Lisesi olarak birçok etkinliğe imza attık. Gazete çıkarma etkinliği de bunlardan bir tanesi. 11. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen bu etkinlik öğrencilerin edebi anlamda geçmiş tarihte ve günümüzde çıkan gazetelerin haber metninden basımına kadar geçen bütün işlemlerini araştırıp öğrenmelerini, öğrendikelerini de becerilerine göre sunmalarını sağladık. Öğencilerimiz diğer etkinliklerimizde olduğu gibi gazete çıkarma etkinliğinde de kendi becerilerini gösterdiler. Etkinlikte jüri üyesi olarak görev yapan değerli gazete temsilcilerimize ve göstermiş oldukları başarıdan dolayı öğrencilerimize okulumuz adına teşekkür ediyorum.'' dedi.