İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Kızılay, görevi Prof. Dr. Cemil Çelik’ten devraldı. Rektör Kızılay ilk önceliklerinin FETÖ ile mücadele etmek olduğunu ifade etti.
Üniversitenin senato salonunda gerçekleşen devir teslim törenine öğretim görevlileri ile rektör yardımcıları katıldı. İlk olarak söz alan Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a başarılar diledi. 41’inci yılında olan İnönü Üniversitesi’nde 8 yıl rektörlük görevinde bulunduğunu ve kazasız belasız bugüne geldiklerini belirten Prof. Dr. Çelik, “Yeni rektörümüz Ahmet Kızılay’a başarılar diliyorum, Allah utandırmasın. Üniversitemiz 41’inci yılına girerken olgunluğa erişmiş, fiziki ve akademik alt yapısını oluşturmuş ve Türkiye’de az da olsa dünyada tanınan bir üniversite olduğunu belirtmek istiyorum” diye konuştu.
Prof. Dr. Cemil Çelik, “Eminim ki en az benim kadar Ahmet hoca da ülkenin bütünlüğü, vatanın bölünmezliği ve ihanet şebekeleri konusunda hassasiyet gösterecektir” diyerek Rektör Prof. Dr. Kızılay’a başarılar diledi.
Prof. Dr. Çelik konuşmasının ardından Rektörlük cübbesini yeni Rektör Prof. Dr. Kızılay’a giydirdi.
Görevi devralan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise 2 dönem rektörlük görevinde bulunan Çelik’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Bayrağı aldığımız yerden çok daha öteye götüreceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.
İnönü Üniversitesi’ni cumhuriyetin 100’üncü yılı olan 2023’te bir dünya üniversitesi yapacaklarına inandığını ifade eden Prof. Dr. Kızılay, “İnönü Üniversitesi’ni bilimde, sanatta, sporda, eğitimde, ülkemizin önde gelen üniversitesi yapmak için büyük bir atılım yapmak hedefimiz. Dünyanın ilk 500 üniversitesi sokmak temel amacımız” ifadelerine yer verdi.
12 Temmuz’da İnönü Üniversitesi rektörlük seçimlerinden 3 gün sonra 15 Temmuz’da ülkenin ağır bir darbe teşebbüsüne maruz kaldığını ifade eden Kızılay, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin birlik, beraberlik ve tek vücut olması, sahaya inmesiyle bu hain darbe teşebbüsü yerle bir oldu” dedi.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün ülkeyi iç savaşın eşiğine getirmeye çalıştığını ancak başarılı olamadığını kaydeden Prof. Dr. Kızılay, “Bizim bütün bu süreç içerisinde dünya üniversitesi hedefimiz için bir taraftan çalışırken, birinci öncelikli görevimiz ülkemize bu hain darbe teşebbüsünü yapan FETÖ örgütüne, bunun üniversitemizdeki bağlantılarına ve ilişkilerine yönelik bunları üniversitemizden temizlemektir” şeklinde konuştu.
15 Temmuz’un ülkenin bir beka meselesi olduğunu dile getiren Rektör Kızılay, “FETÖ ile mücadele üniversitemizdeki bütün hedeflerimizin önüne geçmiştir. Dolayısıyla bu birinci önceliğimizdir ve bugünden itibaren buna eğilip ağırlıklı olarak bütün mesaimizi buna harcayacağız. Bu ülkemiz için vazgeçilmez öncelikli ve hayati bir meseledir" ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından Rektör Kızılay, Prof. Dr. Çelik’e çiçek takdim etti.