İşletmelerin daha rekabetçi olmalarına yönelik inovasyon sürecinin yönetimine ve finansman olanaklarına ilişkin bilgi sahibi olmalarının hedeflendiği İnovasyon Yönetimi Akademisi Adana ve Mersin eğitimleri sona erdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) himayesinde Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatörlüğü’nde yürütülen Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Çukurova Kalkınma Ajansı ve Adana Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilen eğitimler kapsamında firmalara eğitmenler Şebnem Tinli, Dr. Sami Süygün ve ÇKA uzmanı Ahmet Batat tarafından uygulamalı eğitim verildi. Eğitim süresince firmalar vaka bazlı çalışma kapsamında gruplar halinde bir firmanın inovasyon sürecini simule etti. Eğitim, grupların inovasyon projelerini sunması sonrasında yapılan sınav ile tamamlandı.

Program sonunda yapılan memnuniyet anketi ile katılımcıların tamamının programı faydalı bulduğu ve programı mensubu olduğu sektördeki firmalara ve ilgili çalışanlara önereceği tespitine varıldı. Adana ve Mersin’de 35 kişinin başarılı ile tamamladığı program sonunda katılımcılara Türkiye İhracatçılar Meclisi onaylı sertifikaları verildi.