Günümüzün en önemli vurgusu haline gelen İnovasyon, Bahçelievler Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bahçelievler Rehberlik Araştırma Merkezi ve Gelecek Eğitimde Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Çocuk İnovasyonu Zirvesi’nde tartışılacak.
Bahçelievler ilçesinde ilk kez düzenlenecek olan zirve 5 Haziran Pazar günü İBB Enver ÖREN Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Çocukların tüm etkinliklerde aktif görev alacağı zirve iki bölümden oluşacak.
İlk bölümde bilim sanat merkezleri ve destek eğitim odalarında öğrenim gören öğrenciler bugüne kadar geliştirmiş oldukları ürünleri ve bu ürünlerin ortaya çıkış hikâyelerini anlatacaklar. İkinci bölümde ise özel yetenekli öğrenciler nasıl bir dünya beklediklerini ve dünyayı daha yaşanabilir hale getirmek için neler yapmak istediklerini söyleyecekler.
“Uzaya Çıkan ilk Türk” ünvanını alacak olan Halil Kayıkçı ve yaptığı başarılı sınıf çalışmaları ile dikkat çeken Ahmet Naç’da konuşma yapacaklar. Etiyopyalı Kardeşler, Muhteşem 3C Grubu ve Okul Sergileri Programda ayrıca Etiyopyalı kardeşler Muhammed Ahmed ve Abdullah Ahmed “Sneak Küp” zekâ oyunuyla sahnede gösteri yapacaklar. Yine çocuklardan oluşan Muhteşem 3C Grubu daha önce çeşitli platformlarda sergiledikleri ve izleyenler tarafından çok beğenilen “SpeedStack” gösterisini sunacaklar.
Gün boyunca sergi alanında özel yetenekli öğrenciler tarafından piyano resitali sunulurken İlçedeki destek eğitim odalarında yapılan çalışmalardan ortaya çıkan materyaller de salonda bulunan fuaye alanında sergilenecek.
GÜNÜMÜZÜN ÖNE ÇIKAN KAVRAMI: İNOVASYON
Bahçelievler Rehberlik Araştırma Merkezi’de iki yıldır üstün/özel yetenekli öğrencilere yönelik yürütülen proje çalışmalarıyla dikkat çekiyor.
Bu projeler kapsamında ilçedeki ilkokullarda ve ortaokullarda öğrenim gören öğrenciler içerisinden üstün/özel yetenekli olanlar tespit edilerek her biri ilgi ve yetenek alanlarına göre derinlemesine çalışmalar ortaya koyabilecek şekilde destek eğitimi alıyorlar. Bahçelievler’de düzenlenecek olan “Çocuk İnovasyon Zirvesi” ile özel yetenekli çocuklar gelecekte görmek istedikleri dünyayı, destek eğitim odalarında yaptıkları çalışmaları ve kendilerine özel fikirlerini bu etkinlikte anlatacaklar.