Kınaş Yapı Endüstrisi, inşaat sezonunun açılmasıyla birlikte üzücü iş kazalarının yaşanmaması için harekete geçti. Kınaş Yapı, inşaat işçilerine yönelik iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda seminer düzenlendi. Seminere katılanlara ikramda bulunan Kınaş, program sonunda çekiliş yaparak seminere katılan inşaat işçilerine hediyeler verdi.

Kınaş Yapı Endüstrisi, geleneksel hale getirdiği inşaat işçilerine ve şirketlerin sorumlu çalışanlarına yönelik seminerlerine devam etti. Seminer ile ilgili bilgi veren Kınaş Yapı İcra Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş, amaçlarının inşaatlarda meydana gelen iş kazalarının ve beraberindeki üzücü olayların engellenmesi olduğunu söyledi. Kınaş, her yıl yaptıkları bu etkinlikle işçileri bilgilendirdiklerini belirterek, “Biz Kınaş ailesi olarak çok büyük bir ekibiz. Çok büyük bir aileyiz. Kendi çalışanlarımız olduğu kadar diğer inşaatta çalışan işçilerimiz de bizim için önemlidir. Bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz seminerde amacımız tamamen işçilerimizin bilgilendirilmelerini sağlamaktır” dedi.

Hamdi Kınaş, Türkiye’nin iş kazaları konusunda istatistiksel tablolarda nüfus olarak fazla, daha az gelişmiş ülkelerle yarıştığını belirterek, “Sektör ne olursa olsun konu üretim olunca bu üretimi yapacak olan insan gücünün daha sağlıklı ve daha güvenli çalışmasını sağlamak elbette bir görevden çok borç olarak görülmelidir. Çünkü insan hayatı paradan, maddi ve manevi tüm kazançlardan daha kıymetlidir. Unutmayalım ki yapılan ve yapılacak olan tüm çalışmalar ve gayretler işte bu kıymetli hayatlarımızı, yaşamlarımızı korumak içindir” diye konuştu. Kınaş, etkinliğe katılan işçilere yönelik seminerde çeşitli hediyeler verdiklerini söyledi. Bisiklet, televizyon gibi hediyeler seminer sonrasında verildi.

Kınaş Yapı Endüstrisi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say, seminerin açılış konuşmasını yaparak, işçilerin bilgilendirilmesiyle iş kazalarının önüne geçileceğini söyledi. Say, seminerde verilen bilgilerin inşaat sahasında işçiler tarafından da uygulanması gerektiğini ve hiçbir işçinin çalışırken burnunun bile kanamasını istemediklerini belirtti.

Seminer, konusunda uzman konuşmacıların, iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda bilgiler vermesiyle son buldu.