Erzincan Müftülüğü tarafından işitme engellilere yönelik Kur’an-ı Kerim kursu düzenlendi. Yaklaşık 3 ay önce başlayan kurs ilk etapta bayanlara yönelik gerçekleştirildi. İmam hatip lisesi ve müftülük hizmet binasında bulunan mescitte gerçekleştirilen kurslarda, işitme engelli genç bayanlara, işaret diliyle Kur’an-ı Kerim öğretiliyor, dini bilgiler veriliyor.

Erzincan Müftülüğü, işitme engelliler için Kur’an-ı Kerim kursu açtı. İşaret dili ve Kur’an eğitmenleri tarafından gerçekleştirilen kurslarda, özellikle bayan kursiyerlere Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra, namaz sureleri, namaz kılma, dini bilgiler ve hadisler öğretiliyor. Ayrıca; kursa katılan işitme engelli genç bayanlar; öğrendikleri ilahileri de işaret diliyle ifade ediyorlar. Kursa ilk olarak Kelime-i Şahadet ve Kelime-i Tevhid’i öğrenerek başlayan 12 işitme engelli kursiyer, daha sonra Peygamber Efendimizin hadisleri ve sureleri öğrendi. İlahileri de işaret diliyle ifade etmeyi başaran genç kursiyerler, ileriki süreçte eğitimlerini geliştirmeyi hedefliyorlar. Kur’an kursu öğreticisi ve aynı zamanda işaret dili eğitmeni Feyza Sevinç tarafından düzenlenen kurslar, yıl boyunca devam edecek.

Ku'ran kursu ve işaret dili eğitmeni Feyza Sevinç, "Kursumuz başlayalı kısa süre oldu. Bu süre zarfında çocuklar ile bayağı bir mesafe kat ettik. Allah’ın izniyle de devam ediyoruz inşallah. İlk olarak Kelime-i Şahadet, Kelime-i Tevhid bunları bilmiyorlardı. Allah’a inanıyorlar, inançları tam ama bunları bilmiyorlardı ne anlama geldiğini. Namaz kılıyorlardı, namazda kıyam, rüku, secde. Sadece Allah diyerek namazlarını tamamlıyorlardı. Çok şükür şimdi sureleri ezberlemeye başladılar. Fatiha suresi, İhlas suresini her öğrencim öğrendi. İşitme engelliler sınıfımızda 12 öğrencimiz var. Kur’an-ı Kerim eğitimiyle beraber dini eğitimi derslerine de devam ediyoruz." dedi.

Kurs ile ilgili bilgiler veren Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır ise "Erzincan İl Müftülüğümüz olarak toplum içerisinde bulunan engelli vatandaşlarımızın yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeleri, aynı zamanda dini bilgilerini geliştirmeleri ve bu manada moral bulmaları, manevi güç elde edebilme düşüncesiyle bir proje başlattık. Bu proje çerçevesinde de şuanda görmüş olduğunuz 12 öğrencimiz tarafından da bu eğitime başlamış olduk. Bu işitme engelli kardeşlerimiz bu yeni başlamış olduğumuz eğitimde ilk önce Kur’an-ı Kerim okumayı daha sonra da dini bilgilerini geliştirmeye ve öğrenmeyi, sure ve duaları ezberlemeyi biz hedefledik. Bu onlar için inşallah hem manevi bir takviye olacak ve onlarında topluma rahatlıkla adapte olmaları sağlanacak. Hem hayırseverler tarafından hem de iş adamları tarafından da hayalini kurduğumuz eğer onların desteği ile yapılırsa, daha teknik donanımla, daha profesyonelce bir bina yapıp, içerisinde tıbbi cihazların bulunduğu, sosyal faaliyet alanlarının bulunduğu aynı zamanda da Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerin verildiği bir kurs hayal ediyoruz. Bunu da en kısa zamanda başarmak istiyoruz." diye konuştu.