Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği çatısı altında yürütülen İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi(İSKEP) kapsamında pilot belediye olarak yer almaktadır.
İskep Projesi Kahramanmaraş İl Koordinatörü Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, İskep Sosyal Hizmetler Uzmanı Ferda Kaya, İl Sorumlusu Vehbi Özyurt ve paydaş kurumlardan İşkur, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Rehberlik Araştırma Merkezi, Emniyet Müdürlüğü, Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü, İşitme Engelliler Derneği, Bedensel Engelliler Derneği, Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu, İşitme Engelliler Okulu temsilcileri ve büyükşehir belediyesi proje ekibi katıldı.

İskep Projesinin, şehrimizdeki çalışmalarının hedef grupları, üç ana başlık adı altında yer almaktadır. Engelli vatandaşlar, gece kondu bölgelerinde yaşayanlar da dahil yoksul veya yoksulluk seviyesinde olan kişiler, çalışan çocukların ebeveynleri üzerine yürütülmektedir.

Dezavantajlı gruplara yönelik düzenlemesi hedeflenen 30 saatlik oryantasyon veya temel ve genel beceriler eğitiminin içeriğini tartışmak ve tasarlamak amacıyla toplantıda; proje kapsamında yer alan hedeflerin çalışmalarına, toplantının etkin yürütülmesi adına toplantıda yer alan temsilcilerin üç gruba ayrılarak hedef grupların, dezavantajlı bireylere verilecek temel, yaşam becerilerini geliştirme eğitiminin içeriğini belirlemesi üzerine çalışmalar gerçekleşti.