Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu, "Avrupa ile Türkiye'yi mukayese ettiğimizde işsizlik oranında onlardan daha iyi durumdayız" dedi.

İnciroğlu, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü'nde düzenlenen kurum içi eğitim programı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada 7 milyar insan yaşadığını, 202 milyon kişinin de işsiz olduğunu söyledi.

2008 krizinden bu yana Avrupa ülkelerinde ciddi anlamda işsizlik ve istihdam sorunları yaşandığına işaret eden İnciroğlu, şöyle konuştu:

"Avrupa Birliği'ne (AB) üye 28 ülkenin işsizlik oranın yüzde 10.9 iken bu rakamın Türkiye'de 2013 yılı ortalamasına göre 9.3'tür. Avrupa ile Türkiye mukayese edildiğinde işsizlik oranında onlardan daha iyi durumdayız ancak bu yeterli değil. Bakanlık olarak süratle bu rakamı indirmeyi hedefliyoruz. Örneğin bugün işsizlik oranı İspanya'da yüzde 26, Yunanistan'da yüzde 27'dir. AB'nin genç işsizlik oranı yüzde 24'tür. Ülkemizde ise bu rakam yüzde 17,5'tir. Genç işsizlik ortalamasında da Avrupa'dan daha iyi yerdeyiz"

Tüm kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının el ve gönül birliği içerisinde işsizlik ve istihdamla mücadele etmesi gerektiğinin altını çizen İnciroğlu, "Bu konuda devlet ve bakanlık gerekli tedbiri aldı ancak gönül birliği içerisinde bir dayanışma yaklaşımı sergileyerek çözüme katkı sağlanması durumunda başarı kaçınılmaz olur" diye konuştu.

Vatandaşa daha etkin, verimli ve nitelikli hizmet sunmayı amaçladıklarını dile getiren İnciroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının iş barışını ve huzurunu sağlayarak işçiyle işveren arasındaki iş ilişkileri düzenlemek için eğitim faaliyetleri düzenlediğini sözlerine ekledi.