Org. İsmail Hakkı Karadayı İlkokulu öğretmenleri, İtalya’da matematik öğretimi konulu işbaşı öğrenme ziyareti gerçekleştiriyor.
Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) tarafından kabul edilen, “Matematiğin Temelini Sağlam Atıyoruz” isimli Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi uygulanmaya devam ediyor.
Matematik dersindeki başarı oranının diğer derslere göre düşük olmasından yola çıkılarak hazırlanan ve okul öğretmeni Taner Kılıç koordinesinde yürütülen projede ilk işbaşı öğrenme ziyareti 11-19 Nisan 2015 tarihlerinde İtalya’da gerçekleştiriliyor. 8 kişiden oluşan ekip, proje ortağı okulda matematik derslerine İtalyan öğretmenlerle birlikte girerek gözlemler yapma, öğretmenlerle gerçekleştirilen toplantılarda sorular sorup sohbet etme imkanı buluyor.
İtalyan öğretmen Anna Maria Ciullo tarafından organize edilen bir haftalık programda, ders işlenişlerinin görülmesi, müfredat programlarının karşılaştırılması, kullanılan öğretim materyallerinin ve ders kitaplarının incelenmesi gibi eğitimsel çalışmaların yanında, kültürel tanıtım ve paylaşım amaçlı etkinlikler de gerçekleştiriliyor.

Proje koordinatörü Taner Kılıç, "Projemiz dahilinde İtalya, İngiltere ve Macaristan’a işbaşı öğrenme ziyaretleri gerçekleştireceğiz. Öğrenme hareketliliği projemize konu olarak; matematik eğitim-öğretimi alanında Avrupa ülkelerindeki uygulamaların okulumuz personeli tarafından yerinde incelenerek, yenilikçi ve başarılı örneklerin transfer edilmesini seçtik. Çünkü eğitimde yenilik hareketlerine personel eğitimiyle başlamak gerektiği, eğitim kamuoyunda paylaşılan ortak düşüncelerden biridir. Personelimizin Avrupa hareketlilik ve işbirliği faaliyetlerine katılmasıyla, kurumumuzun kapasitesinin artırılması adına büyük bir adım atmış olduğumuzu düşünüyoruz.” dedi.

Öğrenme hareketliliği katılımcılarından Mehmet Uca ise “Bizim için yoğun ve bir o kadar da faydalı bir program hazırlamışlar. Burada gözlemlediklerimizle kendi ülkemizdeki durumları karşılaştırma fırsatı bulduk. Bir Avrupa ülkesindeki meslektaşlarımızla tanışıp mesleki tutum ve davranışlarını, kültürlerini öğrenme şansımız oldu." diye konuştu.