Çankırı İtfaiye Müdürlüğü, bünyesinde çalışan itfaiye erleri için kurum içi eğitimlerine devam ediyor. Eğitimler kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Merkezi Uzmanları Mehmet Sümbül ve Serdar Çakır Çankırı'ya geldi. İtfaiye Müdürlüğü Binasında yapılacak sunumlar kapsamında itfaiye çalışanlarına; trafik kazalarına müdahale, halat ve düğüm atma teknikleri, kurtarma ekipmanları bilgisi ve sedyeye bağlama eğitimleri verilecek.

Eğitimler ile ilgili konuşan İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, ''İtfaiye çalışanları olarak amacımız büyükşehir belediyesi ekiplerinin standartlarında hizmet vermektir. Ekipman ve araç olarak bu kaliteye sahibiz. Çankırı'daki kazaların hemen hepsine biz müdahale ediyoruz. Bu kritik görevler için de bilgilerimizi güncel tutmalıyız. Özellikle trafik kazalarına müdahale yönünden bu eğitimi önemli buluyorum'' diye konuştu.

Eğitmen Serdar Çakır da Çankırı İtfaiyesindeki tecrübeli personel sayısının fazla olmasının önemli olduğunu, kurumlar arası bilgi paylaşımı ile itfaiye teşkilatlarının daha da verimli hale geleceğini söyledi.