Seminere ilişkin görüşlerini dile getiren İtfaiye Müdürü Cahit Küçükönder: “Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Poyraz'ın öngördüğü, itfaiyemizin bölgemizde ve ülkemizde en donanımlı ve en güçlü itfaiyeler arasına yükseltilmesi hedefi doğrultusunda bir yandan yeni teknolojiye uygun araç ve ekipman temini için çalışılırken, diğer yandan da eğitim faaliyetlerine bütün hızıyla devam ediliyor.

Bu çerçevede, şehrimizin doğalgaz dağıtım şirketi Armadaş ile yapılan görüşme sonucunda, 17-18 Temmuz tarihlerinde İklime Hatun Aile Danışma Merkezi'mizde, itfaiye çavuş ve erlerimize seminer verildi” diye konuştu.

2 gün süren eğitim programında, Armadaş Bölge Müdürü Uğur Dilipak ; doğalgazın özellikleri , kullanım alanları , risk ve tedbirleri ile doğalgaz patlamaları ve buna karşı etkili-doğru müdahale yöntemlerini anlattı.Yüzlerce slayt ve video görüntüleri eşliğinde verilen seminerlerin sonunda , itfaiye personelimizin merak ettiği sorulara cevaplar verildi.

Doğalgaz seminerlerinin ardından İtfaiye Müdürü Cahit Küçükönder; ülkemizin değişik yerlerinde meydana gelen ev-iş yeri ve orman yangınları, muhtelif  kazalar, metan gazı zehirlenmeleri ve patlamalar gibi itfai olaylar ve müdahale yöntemleri ile ilgili video görüntülerinden oluşan bir sunum yaptı.

İtfaiye personelimizin kurtarma ve yangın söndürme konusunda gösterdikleri hassasiyeti aynı zamanda doğru müdahalede ve kendi can güvenlikleri konusunda da göstermeleri gerektiğini vurguladı.

İklime Hatun Aile Danışma Merkezi Müdiresi Meltem Alacacı ise iletişim ve hayat konulu bir sunum yaptı.

Katılımcıları kendi geçmişlerine, öz eleştiriye ve empati kurmaya götüren sunum sonunda; itfaiye personelinin bilgi ve donanım bakımından geliştirilmesinin yanında ruhen de güçlendirilmesi açısından, bu seminerlere devam edilmesinin önemi üzerinde duruldu.